0
Evrokupovi
Radnicki 1023 v Vojvodina Kup Srbije Season 2023/2024

FOTO: Starsport

POBEDA KRAGUJEVČANA NA EVRO DEBIJU: Aleksić ušao u istoriju Radničkog i prekinuo crnu seriju srpskog fudbala!

Objavljeno: 25.07.24 u 21:56

Zaslužena pobeda Radničkog

Fudbaleri Radničkog 1923 debitovali su na evro sceni pobedom nad Mornarom iz Bara. U okviru prve utakmice 2. kola kvalifikacija za Ligu konferenciju Kragujevčani su savladali goste iz Bara minimalnim rezulatom 1:0.

Sa velikim nestprljenjem čekali su Kragujevčani na ovaj dan, ali sam grad Kragujevac još uvek nije dočekao evropski meč, s obzirom da se ova utakmica igrala u Leskovcu. Još uvek traju radovi na stadionu Čika Dača, pa je stadion Dubočice privremeni domaći teren Radničkog.

Feđa Dudić nije mnogo kombinovao i na teren ubacio očekivanih startnih 11:

(4-3-3): Lijeskić – Dodić, Simović, Šerbečić, Ćosić – Aleksić, Ristić, Udžidi – Bevis, Gluščević, Vidosavljević 

Ofanzivni pristup imali su domaći od starta i definitivno ostaje žal što nismo videli pogodak, jer su ga crveni zaslužili. Izuzetno opasno po gol Mornara bilo je u prvih dvadesetak minuta, ali su uspeli gosti da odole.

Ipak, mogli su promašaji da im se obiju o glavu. Pokazao je i Mornar svoje atribute u napadu, pa je Ljeskić imao par lepih intervencija. Solidnih prvih 45 minuta, Radnički je pokazao da može i da je bolji rival, međutim, rezultat to nije govorio.

U istom tempu nastavljeno je i drugo poluvreme, a Kragujevčani su ponovo bili vrlo dobri na startu, ali je i ovog puta izostala završnica. Delovao je Mornar potpuno nemoćno u pojedinim situacijama, ipak, jasno je da je njihov primarni cilj bila odbrana gola, što im je polazilo za rukom sve do 71. minuta.

Tada je mladi Milan Aleksić još jednom potvrdio klasu i postigao sjajan pogodak glavom.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter