0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

NOVAK PROGOVORIO O PENZIJI: Đoković otkrio zašto nije u Olimpijskom selu, pa se dotakao Nadala!

Objavljeno: 25.07.24 u 13:13

Novak je na konferenciji dao odgovore na zanimljiva pitanj

Najbolji srpski teniser Novak Đoković održao je konferenciju za medije pred početak Olimpijskih igara u Parizu, gde je podelio svoje misli o pripremama za takmičenje, uključujući i odluku da ne boravi u Olimpijskom selu. Đoković je izabrao da odseda u privatnom smeštaju kako bi se usredsredio na svoju rutinu i postigao najbolje rezultate na terenu.

Jedan od razloga što nisma u selu je to što sam hteo da imam više mira i da se koncentrišem za svoju rutinu i turnir koji je najveći prioroitet. Jedna od najvećih doživljaja na OI jeste to selo. Tu osetiš energiju i draž OI, imaš preko 10.000 najbojih sportista na svetu. U menzi si pored njih, kroz socijalni momenat razmeniš iskustva i naučiš neke stvari. Posetiću selo, ali odlučio sam da ne odsedam. I u Tokiju sam odsedao negde druge kad su bili mečevi, bio sam samo noć ili dve tamo – rekao je Novak.

Na konferenciji je Đoković odgovorio i na pitanja o potencijalnom meču protiv Rafaela Nadala, koji bi bio spektakl za sve ljubitelje tenisa.

Video sam žreb i znam da postoji veliko interesovanje, ali naravno moramo obojica da savladamo protivnike na početku za taj meč koji bi bio spektakl, za dobra stara vremena kada smo igrali na najvećim svetskim terenima. Uzbuđen sam za taj eventualni duel, ali moram da prebrodim tu prvu prepreku, ali moram da dam sve od sebe da idem što dalje. Svestan sam težine olimpijskog turnira, koji je u našem sportu drugačiji u odnosu na druge turnire. Sa druge strane, nekako je sam osećaj drugačiji je predstavljaš svoj olimpijski tim i zemlju, to je dodatna odgovornost i pritisak. Nije nešto što sam navikao, ali spreman sam – rekao je Nole.

Govoreći o svojoj budućnosti, Đoković je jasno stavio do znanja da ne planira uskoro povlačenje s teniskih terena, uprkos spekulacijama o kraju karijere drugih tenisera njegove generacije.

Čuo sam za Endija i nadam se da će imati najbolji oproštaj ovde. Važan je teniser u svetu, Nadal i više. Svi njegovi uspesi, naročito ovde na RG. Nadal i dalje nije rekao kada će igrati poslednji turnir i zbog sporta nadam se da neće biti skoro. Ja ne razmišljam o penzionisanju, mada bi mnogi voleli da se povučem. Ta naša era će nastaviti da traje koliko god i jedan od nas nastavi da se takmiči. Dolaze i mlađi, oni će biti nosioci sporta u budućnosti. Ja sam video nekoliko smena generacija i mislim da je sjajno što i ja i Nadal i vavrinka i neki veterani i dalje igramo – podvukao je Novak.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter