0
Olimpijske igre Pariz 2024
novak đoković

FOTO: X/@Wimbledon

LEGENDA STALA UZ NOVAKA: Đoković dobio moćnu podršku pred Olimpijske igre!

Objavljeno: 25.07.24 u 08:58

Lepe reči za Novaka pred takmičenje u Parizu

U periodu kada se Novak Đoković suočava s izazovima u formi i neočekivanim porazima, legendarni australijski teniser Ken Rozvel stao je uz srpskog šampiona, pružajući mu podršku u javnosti. Dok mnogi „stručnjaci“ i ljubitelji tenisa na Zapadu spekulišu o kraju Đokovićeve ere, Rozvel veruje da je Novak sposoban za još velike uspehe.

Tokom razgovora za „Tennis Italiana“ Rozvel, nekadašnji prvi reket sveta i osvajač osam Grand Slam titula, osvrnuo se na Đokovićevu inicijativu da Grand Slam turniri zadrže format na tri dobijena seta.

I ja sam za to da ostane isti format. Ako mečevi traju previše dugo, to je zato što ima mnogo prekida, pauza za ukazivanje pomoći, odlazaka u toalet, toga u moje vreme nije bilo – ističe Ken Rozvel.

Rozvel se dotakao i tvrdnji Nikole Pjetranđelija da je Janik Siner najbolji italijanski teniser svih vremena. Australijanac je istakao da nije pristalica poređenja između različitih generacija jer se način igre značajno promenio tokom godina.

Nikola je bio sjajan igrač, dva puta je osvajao Rolan Garos jer mu je šljaka bila omiljena podloga, ali bio je dobar i na drugim. Porediti njega sa Sinerom je kao da poredimo Roda Lejvera sa Rodžerom Federerom, ne možete da poredite, to je nemoguće. Današnji teniseri imaju više koristi od poboljšanja materijala, neki to cene više od ostalih, ali postoje i oni koji više vole stari stil igre – podvukao je slavni Australijanac.

Rozvelova podrška dolazi kao iznenađenje za mnoge, s obzirom na to da je Đoković često bio meta kritika i predrasuda zbog svog porekla. Ipak, Rozvel veruje u Đokovićevu sposobnost da se vrati na vrh i osvoji zlatnu medalju na predstojećim Olimpijskim igrama, što bi dodatno učvrstilo njegov status najboljeg tenisera svih vremena.

Ova podrška iz Australije mogla bi biti dodatni podstrek za Đokovića dok se priprema za nove izazove i cilja na osvajanje novih trofeja u nastavku karijere.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter