0
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

Novak Đoković (FOTO: Starsport)

JAKA PORUKA NOVAKA ĐOKOVIĆA IZ PARIZA: „Privilegija je i odgovornost nositi grb i ime Srbije na grudima!“

Objavljeno: 25.07.24 u 12:40

Novak se obratio javnosti na konferenciji za medije

Najbolji srpski teniser Novak Đoković obratio se medijima na konferenciji Olimpijskog tima Srbije, dan uoči početka Igara u Parizu. Đoković, koji se priprema za svoj peti olimpijski nastup, izrazio je veliku motivaciju da osvoji drugu medalju na Igrama, posle bronzane u Pekingu 2008. godine.

Biće teško ponoviti na toliko jezika kao što ste vi to učinili, imam veliku čast i zadovoljstvo što sam deo olimpijskog tima, peti put u karijeri. Prve Igre u Pekingu, tada sam osvojio jedinu medalju 2008. godine. Ovo je najznačajniji događaj u istoriji sporta i znamo kakva je privilegija i odgovornost predstavljati zemlju na igrama i kada nosite ime i grb zemlje na grudima. Velika mi je čast što sam ovde. Moje ambicije su velike, tu su i očekivanja.

Đoković je istakao da su njegove ambicije visoke i da su očekivanja velika. On je svestan izazova koji ga očekuju na turniru, koji uključuje 64 igrača takmičeći se za medalje.

Ovo je težak turnir – rekao je Đoković, pa nastavio: – Moramo da igramo šest mečeva u osam dana, mnogo je to mečeva, svi se takmiče u različitim disciplinama, singlu i dublu. To zahteva najbolje od nas, nadam se da ću dati sjajnu partiju na turniru, imao sam dosta uspeha na Rolan Garosu, dobro poznajem mesto odigravanja takmičenja – rekao je Đoković.

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter