2
Evroliga
karlik džons džru holidej

FOTO: X/@SSBFed

„DAN D“ ZA PARTIZAN: Crno-beli strepe zbog konačne odluke Karlika Džonsa!

Objavljeno: 25.07.24 u 09:59

Partizan čeka konačnu odluku reprezentativca Južnog Sudana

Navijači Partizana sa nestrpljenjem iščekuju konačnu odluku Karlika Džonsa, američkog košarkaša i reprezentativca Južnog Sudana, koji bi trebalo da postane novi član beogradskog kluba. Džons je potpisao dvogodišnji ugovor sa Partizanom, ali u njemu postoji „NBA out“ klauzula koja mu omogućava da pređe u NBA ligu do isteka današnjeg dana.

Poznati američki novinar Mark Stajn objavio je da će, ukoliko Džons ne potpiše ugovor s nekim NBA timom do kraja dana, zvanično postati igrač Partizana. Ova situacija unela je dodatnu neizvesnost među navijače i upravu kluba, koji se nadaju da će talentovani plejmejker ostati u Beogradu.

Karlik Džons ima bogato NBA iskustvo, gde je nastupao za Dalas, Denver i Čikago, a bio je i MVP G Lige (razvojne lige) u sezoni 2022/23, igrajući za Vindi Siti Bulse. Prošle sezone igrao je u Kini za Žeđijang Golden Bulse, gde je pokazao impresivne performanse.

Njegov nedavni tripl-dabl učinak protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u dresu Južnog Sudana privukao je veliku pažnju i skoro doveo njegov tim do senzacionalne pobede. Ovo je bio prvi put da je neki košarkaš postigao tripl-dabl protiv američkog tima, čime je Džons još jednom potvrdio svoj veliki potencijal.

Partizan je do sada tokom prelaznog roka zvanično angažovao Vanju Marinkovića, Ifea Lundberga i Frenka Nilikinu, dok su nezvanično pridodati Tajrik Džons, Brendon Dejvis, Ajzea Majk, Mario Nakić, Sterling Braun, Isak Bonga, Arijan Lakić i potencijalno Karlik Džons.

Svi pogledi su uprti ka Karliku Džonsu, a njegova odluka bi mogla značajno uticati na ambicije Partizana u predstojećoj sezoni. Navijači s nestrpljenjem čekaju konačnu vest koja će biti ključna za sastav tima i njegove performanse u domaćim i međunarodnim takmičenjima.

25
1
2 Komentara
  1. Netacno je da je obestecenje 600 000 evra…Gde to ima da igrac kapaciteta NBA bude doveden tako jeftino? Njegova vrednost nije ispod 1,5 miliona evra.

    1
    0
    Odgovori
  2. NBA klauzula obično nema rok trajanja i igrač uz nju u svakom trenutku može da ode u NBA, naravno uz obeštećenje. Mislim da je to i ovde slučaj. On verovatno zaključno sa današnjim danom može da ode u NBA bez obeštećenja, a nakon toga sa obeštećenjem.

    3
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter