0
Evroliga
košarkaška reprezentacija Nemačke

Gordie Herbert Srbija - Nemacka finale Svetsko prvenstvo Filipini Mnila10.9.2023. (photo by STARSPORT)

BOMBA U MINHENU: Bajern potpisao šampiona sveta! (FOTO)

Objavljeno: 25.07.24 u 15:53

Ovo će biti ogromno pojačanje za Bajern

Bajern Minhen zvanično je predstavio Gordona Herberta kao novog trenera. Kanadski košarkaški stručnjak potpisao je dvogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom Nemačke, koji će trajati do juna 2026. godine. Vest je objavljena putem društvenih mreža kluba, gde je Herbert najavljen kao novo lice na klupi Bajerna.

Herbert preuzima Bajern Minhen od Pabla Lasa, koji je zbog porodičnih obaveza napustio tim i vratio se u Španiju, gde će trenirati ekipu Baskonije.

Gordon Herbert nije stranac u nemačkoj košarci, jer je već radio kao trener za nekoliko klubova, uključujući S. Oliver, Frankfurt Skajlajnerse (u tri navrata) i Albu iz Berlina. Njegov najznačajniji uspeh dolazi iz 2023. godine, kada je sa selekcijom Nemačke osvojio titulu svetskog šampiona. Ova pozicija u Minhenu pruža mu priliku da nastavi karijeru na visokom nivou i vodi tim u prestižnom takmičenju poput Evrolige.

Iako je bio već viđen u japanskom klubu Čiba Džetsi, Herbert je odlučio da prihvati izazov u Evropi i preuzme Bajern. Njegovo iskustvo i uspeh sa nemačkom reprezentacijom čine ga idealnim kandidatom za ovaj posao, a očekuje se da će njegov dolazak doneti novu energiju i strategiju timu.

Bajern Minhen ulazi u novu sezonu sa ambicijom da odbrani titulu u nemačkom prvenstvu i ostvari zapažen rezultat u Evroligi, a Herbertova stručnost i iskustvo biće ključni faktori u postizanju tih ciljeva. Navijači Bajerna sa nestrpljenjem iščekuju početak sezone i nadaju se da će Herbertova vizija doneti klubu nove uspehe.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter