3
Olimpijske igre Pariz 2024
Aleksandar Vučić

FOTO: Starsport

ALEKSANDAR VUČIĆ STIŽE U PARIZ: Predsednik Srbije je gost na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara! (FOTO)

Objavljeno: 25.07.24 u 15:35

Vučić će biti gost Emanuela Makrona, predsednika Pete francuske republike

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, otputovaće u petak, 26. jula, u Pariz, gde će prisustvovati svečanoj ceremoniji otvaranja 33. Letnjih olimpijskih igara, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Osim prisustvovanja zvaničnoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara, Vučić će biti gost na prijemu koji u čast svetskih lidera priređuje predsednik Francuske, Emanuel Makron. Tokom boravka u Parizu, predsednik Vučić će takođe prisustvovati i svečanom otvaranju Srpske kuće, koja će biti važan centar okupljanja srpskih sportista i posetilaca tokom trajanja Igara.

Podsetimo, predsednik Vučić je nedavno predao zastavu srpskim olimpijcima i poželeo im sreću na predstojećim takmičenjima. Tom prilikom je istakao posvećenost i trud sportista koji su se pripremali za najveći sportski događaj na svetu.

Mogli ste da imate odmore kao svi u zemlji, da provedete vreme sa najbližima i da živite lepše u prethodnih mesec dana, ali ste sebe žrtvovali da biste doneli nešto veliko svojoj zemlji. Nema veće časti od toga. Mi ćemo sa strepnjom i nadom da pratimo svaki vaš nastup. U tekvondou, rvanju, džudou, boksu, košarci, odbojci, vaterpolistima… Na strelce neću da vršim veći pritisak, dodatno sam to uradio u poseti. Hoću da kažem veliko hvala i da se nadamo – rekao je Vučić nedavno i dodao:

– Ako postoji još neka obaveza, ujutru će biti uplaćeno sve za najbolje uslove. Dan nako što osvojite medalju, mi ćemo svoje obaveze izvršiti. Za zlato 200.000 evra, samo nekoliko zemalja je ispred nas. Mislim da će ova prva košarkaška utakmkica sa SAD da obori sve rekorde, ali nećete verovati kada vidite i brojeve za sve ostale sportiste. Koliko će Srbija da vas bodri. Nadamo se dvocifrenom broju medalja. Čak i da ne donesemo nijednu, mi ćemo da vas volimo, poštujemo, pozdravimo, jer znamo da ste dali sve za svoj narod. Hvala na posvećenom radu i čast mi je da mogu da vam uručim zastavu slobode, jednog nevelikog po broju i teriroriji naroda, ali velikog po ponosu, slobodarskoj tradiciji i želji za pobedom. Hvala i živela Srbija.

1
2
3 Komentara
  1. Dakle, Nole ispada medju prvima, košarkaši ne prolaze grupu, a najveći domet će nam biti 2 srebra i jedna bronza.
    Ovaj baksuz nema šta nije izbaksuzirao….
    Jedino je njegovoj ljubimicu sve potaman.

    1
    0
    Odgovori
  2. Napisao sam i ranije da sem njega nema ko da ponese zastavu ???? A jedan je i od osnivača olimpijskog komiteta i gutač olimpijskog plamena = A opasnost se nadvila na ovu napaćenu naciju ???

    1
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter