1
Evrokupovi
FK Dinamo Kijev FK Partizan

FOTO: FK Partizan

UKRAJINCI PONIŽAVALI SRPSKE NOVINARE: Dinamo nakon pobede nad Partizanom režirao novi skandal! (FOTO)

Objavljeno: 24.07.24 u 08:17

Diskriminacija se samo nastavila i posle utakmice

Na neutralnom terenu u Lublinu, Dinamo iz Kijeva je ostvario impresivnu pobedu nad Partizanom rezultatom 6:2. Ipak, sjajan rezultat na terenu nije bio dovoljan da popravi odnose sa srpskim medijima i predstavnicima na pres konferenciji nakon meča.

Oleksandr Šovkovski, trener kijevskog Dinama, prvi je stigao na pres konferenciju. Svoje obraćanje započeo je pozdravom „Slava Ukrajini“ i odgovarao na pitanja ukrajinskih novinara. Međutim, izostao je prevod na engleski jezik, što je izazvalo zbunjenost među prisutnim novinarima koji ne govore ukrajinski.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sport Klub (@sport.klub)

Na molbu za prevod Šovkovskih odgovora na engleski jezik, svi prisutni su odmahivali glavom uz odgovor da je prevod moguć isključivo na ukrajinski. Nakon nekoliko neodgovorenih pitanja, Šovkovski i njegovi saradnici su napustili pres salu bez dodatnog objašnjenja.

Ovakvo nekorektno ponašanje, potpuno van protokola, ostavilo je negativan utisak, naročito s obzirom na ugled i veličinu kluba kakav je Dinamo iz Kijeva. Ovaj incident je pokazao koliko su komunikacija i poštovanje prema medijima važni za očuvanje profesionalizma i međusobnog uvažavanja u sportu.

3
5
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter