1
Evrokupovi
FK Partizan - FK Dinamo Kijev

FOTO: Starsport

UKRAJINCI NASTAVLJAJU DA SEJU MRŽNJU: „Partizanu preostaje da sahrani sam sebe!“

Objavljeno: 24.07.24 u 09:34

Partizan je doživeo epsku blamažu

Partizan je doživeo jedan od najtežih poraza u svojoj evropskoj istoriji, izgubivši od Dinama iz Kijeva sa 6:2 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Utakmica je odigrana u poljskom Lublinu, a ukrajinski mediji nisu propustili priliku da se naslade debaklom srpskog kluba.

Portal „Ua.football“ objavio je članak pod naslovom „Dinamo – Partizan 6:2. Ništa poslovno, samo lično“, u kojem se veliča ubedljiva pobeda Dinama, ali se takođe osvrće na nesportski potez Bujalskog, koji je odbio da se rukuje sa kapitenom Partizana.

Utakmica časti i dostojanstva za „dinamovce“. Prvenstveno sa stanovišta rezultata. Igra u izvođenju „belo-plavih“ bila je sjajna! Mnogi su se uželeli ovakvog „Dinama“ – navodi se u tekstu.

Intenzitet protivljenja osećao se od prvih minuta. Bujalski nije pružio ruku kapitenu „Partizana“, a igrači „groblja“ su od samog početka aktivno ulazili u duele i borili se sa ukrajinskim igračima, povremeno pregrubo. Već u prvim sekundama zbog grubosti Saldanje, stradao je Bražko. Srećom, Vladimir je pokazao borbene kvalitete i nastavio meč – dodaje autor teksta.

Autor članka ističe da je intenzitet protivljenja bio evidentan od prvih minuta susreta, uz napomenu da su Partizanovi igrači često ulazili u oštre duele s protivnicima. Već u prvim sekundama utakmice, zbog grubog starta Mateuša Saldanje, stradao je Vladimir Bražko, koji je ipak nastavio meč zahvaljujući svojim borbenim kvalitetima.

Motivacija, dinamika, želja i usmerenost na golove – sve je to bilo na visokom nivou te večeri od strane „Dinama“. Kao što bi klasik rekao: „Oterali su psa u kućicu.“

„Belo-plavi“ su postavili Srbe na svoje mesto, iako su opet, iskreno, sami sebi doneli probleme u odbrani. Što se tiče „groblja“… Preostaje im da sahrane sami sebe. Vidimo se u Beogradu – navodi se u tekstu portala „Ua.football“.

Ovaj poraz stavlja Partizan u težak položaj pred revanš u Beogradu. Stručni štab će morati da pronađe rešenja kako bi popravili igru tima i sprečili slične greške u budućnosti.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter