2
Evrokupovi
DINAMO PARTIZAN 20

FOTO: Starsport

„SRBE NA VRBE“: Jeziva mržnja Ukrajinaca prema Srbima budi bolna sećanja iz prošlosti! (FOTO)

Objavljeno: 24.07.24 u 10:58

Nastavlja se govor mržnje protiv srpskog naroda

Navijači Partizana sinoć su pretrpeli težak udarac nakon što je njihov tim doživeo ubedljiv poraz od Dinama iz Kijeva sa 2:6 u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovaj rezultat u poljskom Lublinu značajno je umanjio šanse Partizana da se plasira dalje i suoči sa škotskim Rendžersom.

Osim razočaravajućeg rezultata, događaji oko utakmice zasenili su sportski duh takmičenja. Trener Dinama, Oleksandar Šovkovski, brutalno i gnusno je uvredio Partizan u svom saopštenju pre utakmice, što je već izazvalo tenzije. Tokom meča, igrači Dinama odbili su da se rukuju s fudbalerima Partizana, a na konferenciji za medije nije bilo prevoda na engleski jezik za srpske novinare, što je dodatno otežalo komunikaciju.

Skandali su se nastavili i nakon utakmice, kada su navijači Dinama preplavili zvaničnu stranicu Partizana na Fejsbuku uvredljivim komentarima. Među najkontroverznijim izjavama bili su komentari poput „Srbi niži oblik života“ i „Srbe na vrbe“, uz brojne psovke i neprimerene reči koje nisu dostojne prenošenja.

srbe na vrbe
FOTO: Facebook/Printscreen

Partizan sada stoji pred izazovom da se oporavi od ovog poraza i pripremi za predstojeće izazove. Klub je uputio apel za smirivanje tenzija i naglasio važnost poštovanja u sportu, bez obzira na ishod meča. Navijači se nadaju da će njihova ekipa izvući pouke iz ovog poraza i pokazati bolju igru u narednim utakmicama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
12
2 Komentara
  1. Srbi niži oblik života? Pa oni su viši, jer će svi da lete u nebo. Pitajte Ruse. I marš, bre iz Srbije, svi ukrajinci pobegulje

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter