0
Evrokupovi
aek

FOTO: Printscreen/Instagram/AEK Athens

HIT EKIPA EVROPSKIH KVALIFIKACIJA IZ ANDORE: Razbili Velež, a sada im je malo falilo da iznenade reprezentativca Srbije i njegov dvadeset puta skuplji tim!

Objavljeno: 24.07.24 u 23:45

Moraće da se pomuči ekipa u kojoj nastupa Mijat Gaćinović!

Fudbaleri atinskog AEK-a ostvarili su pobedu u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija, nadigravši Inter Eskalades iz Andore rezultatom 4:3 na domaćem terenu.

Inter Eskalades je potvrdio svoju snagu nakon ubedljive pobede nad Veležom iz Mostara u prethodnom kolu, pokazujući da su zaista ozbiljan protivnik.

Iako je AEK dominirao tokom većeg dela utakmice, moraće da se dodatno potrudi na gostujućem terenu kako bi osigurao prolazak u treće kolo kvalifikacija.

Robert Ljubičić je otvorio goleadu već u 6. minutu, a Garsija je udvostručio prednost AEK-a u 20. minutu. Mijat Gaćinović je dodao treći gol u 31. minutu, stavljajući AEK u izuzetno povoljan položaj pre odlaska na odmor.

U drugom poluvremenu, Harold Mokudi je nastavio niz golova za AEK, dok je Domagoj Vida svojim nespretnim potezom dao autogol i vration nadu Interu u 65. minutu. Iako je Luis Garsija imao priliku da poveća prednost AEK-a iz penala u 75. minutu, nije uspeo da pogodi, što je omogućilo Interu da se vrati u igru. Andreu je smanjio na 4:2 sa penala, dok je Martinez Viti u 83. minutu postavio konačnih 4:3, vraćajući nadu svom timu pred revanš.

Naredni susret ova dva tima zakazan je za 1. avgust u Andori, gde će AEK pokušati da potvrdi svoju prednost i izbori se za dalji napredak u takmičenju.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter