11
Domaći fudbal
Dragan Đurić

FK Partizan Izborna Skupstina

DRAGAN ĐURIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: „Partizan bruka celu Srbiju, to je tragedija!“

Objavljeno: 24.07.24 u 13:58

Bivši funkcioner Partizana je razočaran nastupom crno-belih

Fudbalski klub Partizan doživeo je bolan poraz u Poljskoj, izgubivši od kijevskog Dinama sa 2:6 na početku kvalifikacija za Ligu šampiona. Ovaj katastrofalan ishod razotkrio je brojne probleme unutar kluba, a bivši predsednik Partizana, Dragan Đurić, ocenjuje situaciju kao „tragediju“.

Drugu godinu zaredom, Partizan je ponižen na evropskoj sceni. Nakon što su prošlog leta izgubili od Nordsjelanda sa 0:5, sada su doživeli još jedan bolan udarac, ovog puta od Dinama iz Kijeva.

„Parni valjak“, kako se često naziva Partizan, pao je na najniže grane u svojoj istoriji. Đurić, pod čijim vođstvom je klub osvojio šest titula prvaka Srbije i igrao u Ligi šampiona, izjavljuje da nikada nije bilo gore.

Partizan je jedna tragedija, nažalost. Sve je tužno i ružno u Humskoj. I to ko ga vodi i to ko igra. Nikad u istoriji nije imao ovakav tim. „Ovo je katastrofa! Treba sve menjati iz korena. Nikad gora situacija nije bila – jasno poručuje za „Sportal“ prvi čovek Partizana u periodu od 2008. do 2014. godine.

Problematična selekcija igrača dodatno je istaknuta.

– Selekcija igrača je užasna. Mi nemamo tim. A nemamo ni rukovodstvo. Od Partizana je ostala samo ljuštura. Nekad je to bio dobar klub, sad je prošlost.

Kijevski Dinamo, koji Đurić opisuje kao „krš od tima“ sa mladim igračima, izgledao je kao Real Madrid protiv Partizana.

Ma, ovaj Dinamo je krš od tima. Tamo igraju samo deca, klinci koji beže od rata. A da su hteli mogli su da daju i deset golova. Zamisli da smo za rivala dobili neke Špance, Engleze… Pa i taj Rendžers, što bi nas čekao u narednom kolu, razbio bi nas. Bila bi katastrofa.

Poraz ne pogađa samo klub već i imidž države, smatra Đurić.

– Ovo je bruka i za državu Srbiju. Partizan je veliki klub, jedan od dva najvećih u našoj zemlji. Zato država mora da se umeša i reši ovo stanje. Sve treba da se očisti u Humskoj i dovesti potpuno nove ljude. Nema tu neke preterane filosofije.

Na kraju, Đurić izražava zabrinutost za budućnost kluba.

Ma kako neće, propašće skroz ako ovako nastavi. Partizan je jako, jako loše. Tuga… – konstatovao je Đurić na kraju razgovora za „Sportal“.

145
6
11 Komentara
  1. Uuuuu ljudi moji unistise nam klub ma bas nikome da nije stalo do Partizana nemogu da shvatim. Stanoje hitno razjuri ova .ovna od stranaca niko vise nevredi grama mozda Saldanja i Kalulu koji decko trci dok ostali stranci .rkaju urceve . Jedini spas kompletni tim omladinaca u seniore pa neka nasa deca igraju bolje ce da osvetlaju obraz klubu jer ga vole stranci ga isto vole ali za pare a kvalitet 0 na kvadrat onaj Severina da kosi travu da opravda platu .ovna najgora .los .mece .ajku im .ebem i sve po .pisku. a vas iz uprave narod ce vam biti glavni sudija u sudu doslo je vreme da vam se neko .aebe keve . Nas PARTIZAN MORA ZIVETI I STATI NA ZDRAVE NOGE ZIVEO DJURIC NAS TAKSISTA ALI JE ZNAO KAKO I STA I IMAO JE MORALA A VAZURA MALI BALONJA DA ON BUDE VLADAR NASEGA PARTIZANA AAUUUUU ZA KOGA ON RADI OSIM ZA SVOJ DZEP

    4
    1
    Odgovori
  2. O čemu ovaj priča ko sramoti Srbiju pa svi je sramoti te gospodo sportski radnici.Nije samo Partizan osramotio našu državu i kako su krenuli neće se dugo ni zadržati u evropi.A šta ćemo sa celim fss zar nas oni ne sramote više i od Partizana izgubi li su ukrainci su bili bolji.

    3
    3
    Odgovori
  3. pa covek sto posto u pravu ali badava ko da izbaci ove ljude iz kluba svi smo mi p…. od bivsih igraca i navijaca prodajemo se za sicu da nam nesto nebude a oivako nam je dobro e pa bravo . g Djuricu od price nema nista nego zasuci rukave ako si partizanovac. kazete da sam ovo rekao pa gde je,

    9
    0
    Odgovori
    • Pa vi takve i volite da su vam u klubu. Djuric,Tole, Vazura….majstori za tutule van terena. A u Zvezdi samo fudbalski genijalci, Dzaja,Piksi, Terza….bar su igrali fudbal i to kakav….a ovi nisu sutnuli loptu ni oreko praga…. Navikli ste na titule van terena…pa se posle pitate kako se gubi od Samroka Tikve i ostalih velikana….hocete titulu opet van terena sa pritiscima i prevarama kao kod toleta ….E pa nece moci

      4
      9
      Odgovori
  4. pa covek sto posto u pravu ali badava ko da izbaci ove ljude iz kluba svi smo mi p…. od bivsih igraca i navijaca prodajemo se za sicu da nam nesto nebude a oivako nam je dobro e pa bravo . g Djuricu od price nema nista nego zasuci rukave ako si partizanovac.

    2
    0
    Odgovori
  5. kako niko ne moze da istera onog sarlatana vazuru. ukoliko se ne istera odmah nece ostati ni p od partizana. suvisno je govoriti vise jer on ima djon od obraza. Zar ne vidi sta je uradio od partizana

    13
    0
    Odgovori
  6. Nažalost, sve je u pravu! Juče sam sličan komentar poslala. Svi napolje, igrači i uprava. Jedino se čudim Stanojeviću, što je dolazio u Partizan. Gde su mu oči bile ? Razumem da voli Partizan, i ja ga volim, ali ne bih pristala da im budem trener, ne zato što pojma nemam, a pojma nemam, nego zato što sam videla da je to sam krš od tima i uprave. I rekla sam, od ovakvog tima ni Gvardiola ni Murinjo zajedno ne bi ništa mogli da učine.

    17
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter