0
Olimpijske igre Pariz 2024
Košarkaška reprezentacija Španije

FOTO: X/@BaloncestoESP

BRUKA ORGANIZATORA: Košarkaši Španije nemaju gde da treniraju!

Objavljeno: 24.07.24 u 21:02

Igre nisu ni počele, a već propusti u organizaciji

Košarkaška reprezentacija Španije suočava se sa ozbiljnim problemima zbog loše organizacije u Lilu. Španski košarkaši još uvek nisu odradili nijedan trening pred početak Olimpijskih igara, jer nemaju pristup dvoranama zbog zauzetosti objekata.

Postoji realna mogućnost da tim Serđa Skariola odigra svoj prvi meč protiv Australije u subotu u 11:00 bez ijednog treninga na francuskom tlu, prenose španski mediji. Španski tim nema pristup glavnom terenu u Lilu, niti ostalim pratećim objektima namenjenim za trening ekipa.

Košarkaški savez Španije pokušava da reši ovu situaciju na dva načina.

Prva opcija je intervencija Olimpijskog saveza Španije kod organizatora Igara kako bi ekipa dobila pristup jednoj od trenažnih sala u Lilu. Druga opcija je selidba u drugu državu, s obzirom da se Belgija, koja je sat vremena vožnje od Lila, nameće kao alternativno rešenje.

Zakon gluvih telefona – komentarišu iz tabora Španije o trenutnoj situaciji.

Španski mediji izveštavaju da je iza svega nesporazum. Španska košarkaška federacija obavestila je domaćine da će ekipa stići u Lil 25. jula, ali je došlo do pogrešnog tumačenja poruke, pa su im sale rezervisane od 23. do 25. jula.

Španski košarkaši su već propustili jedan trening, propustiće i drugi u četvrtak, a veliko je pitanje da li će uspeti da zakažu termin u hali u kojoj će igrati meč, dan pred utakmicu sa Australijom.

Selektor Španije, Serđo Skariolo, nazvao je čitavu situaciju „apsurdnom“

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter