0
Olimpijske igre Pariz 2024
košarkaška reprezentacija Južnog Sudana

FOTO: X/@SSBFed

BLOKADA ZA JUŽNI SUDAN: Rival Srbije ostao bez NBA pojačanja pred put u Pariz!

Objavljeno: 24.07.24 u 10:18

Mejker neće biti u sastavu za Pariz

Ton Mejker, bivši NBA igrač, neće moći da igra za Južni Sudan na predstojećim Olimpijskim igrama jer je njegov zahtev za promenu „košarkaškog državljanstva“ odbijen od strane FIBA zbog kašnjenja u podnošenju. Mejker, koji je rođen u Južnom Sudanu, a preselio se u Australiju sa pet godina, ranije je nastupao za australijski tim, ali nikada na velikim takmičenjima, što je teoretski olakšalo proces promene reprezentacije.

Iako nije bilo značajnih prepreka za njegov nastup za Južni Sudan, Mejkerov zahtev je stigao prekasno. FIBA je jasno istakla da proces mora biti započet u predviđenom roku kako bi bio odobren.

Mejker je u svojoj karijeri bio deseti pik na NBA draftu 2016. godine kada ga je izabrao Milvoki. U NBA ligi igrao je tri sezone za Milvoki, a zatim za Detroit i Klivlend. Nakon odlaska iz NBA, nastupao je za Hapoel i Long Ajland Netse u G ligi, a od 2022. do 2024. godine igrao je za kineski Fucjan. Od aprila ove godine, Mejker igra za Al Rijadi, s kojim je osvojio prvu titulu prvaka Libana.

Na Olimpijskim igrama, Južni Sudan će se takmičiti u grupi sa Srbijom, SAD-om i Portorikom. Odsustvo Mejkerovog iskustva i talenta biće veliki gubitak za tim, ali Južni Sudan će se truditi da ostavi što bolji utisak u ovom elitnom takmičenju.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter