8
Košarka

from left Zach Leday, #2 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, James Nunnally, #21 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Mateusz Ponitka, #37 of Partizan Mozzart Bet Belgrade, Bruno Caboclo, #50 of Partizan Mozzart Bet Belgrade and Jaleen Smith, #0 of Partizan Mozzart Bet Belgrade during the Aba League Season 2023-2024 Final Game 2 match between Crvena Zvezda and Partizan at Aleksandar Nikolic hall on May 15, 2024 in Belgrade, Serbia. (Photo by Pedja Milosavljevic/Starsport.rs ©)

ŽELJKOV PERFEKCIONIZAM BI MOGAO DA PROĐE PRE 20 GODINA: Poljak preboleo Partizan, jednu stvar istakao u vezi Obradovića!

Objavljeno: 23.07.24 u 09:04

Poljak je jasan po pitanju toga šta je manjkavost srpskog trenera.

Mateuš Ponitka je proveo jednu sezonu u Partizanu, nije uspeo da obezbedi ni plej-of, ali ni trofej, ipak zahvalan je Željku Obradoviću na saradnji, ali smatra da mora da ukine perfekcionistički pristup ukoliko želi rezultate sa modernim igračima.

-Imao sam nekoliko otvorenih razgovora sa trenerom tokom sezone. Mislim da sam bio iskren i da sam pričao objektivno. Naravno imao je i on svoju stranu u čitavoj priči koju poštujem. On je izvanredan trener i to je pokazao na delu – rekao je Poljak za MozzartSport.

Ne može više da sve bude ispravno do sitnih detalja.

-On traži perfekcionizam, a to je teško izvesti. Posebno sa igračima koji imaju moderan mentalitet. Baš je teško sprovesti u delo ono što Željko želi. On zaista hoće da igramo košarku na pravi način, timski, perfektan, ali neke stvari baš teško prolaze. Da se možda vratimo na neka ranija vremena od pre 15 ili 20 godina, možda bi lakše išlo, ali u ova nova vremena… Teško je tražiti perfekciju, a on je perfekcionista i sve mu je u detaljima. Zbog toga je doduše i osvajao trofeje koje je osvajao.

113
66
8 Komentara
  1. Politika je delimično u pravu. Perfekcionizam ne prolazi zato što su današnji igrači uglavnom manje inteligentni. Ima i drugačijih primera, ali danas je pitanje fizikalija dominantno. Previše je Amerikanaca i tu odmah IQ pada a fizikalija rastu. Đorđević, Danilović, Rebrača, Savić, Paspalj, pre toga Kića, Moja, Praja, Mirza… ljudi koji su igrali mozgom

    30
    2
    Odgovori
  2. Traženjem dlake u jajetu neko po svaku cenu puca na Obradovica, a da ni sezona priprema jos nije pocela… Prvo se krenulo sa sirenjem dezonformacija ko sve dolazi u Partizan, i „nista od Partizana“, a onda je pre neki dan neki Turcin opleo po ZOC-u da ne moze u NBA.. Neka taj Turcin ode kod Covicevih jer su svi oni DELIJE, i neka tamo pripoveda..A ovo sada sa Ponitkom je nastavak tih radnji..Kako je Predgradje krenulo, ocekujem i „terorizam“ u narednim mesecima…

    16
    23
    Odgovori
  3. Veliki zahtevi u bilo cemu imaju karakteristiku brušenja dijamanata.. Ako toga ne bi bilo u košarci, ne bismo imali Kicanovica, Slavnica, Mirzu, Drazena, Vilfana,…Lebrona,Karija, Jokica, Adetokomba,… i ko zna sve koje nezamislivo velike kosarkaske legende.. Ako moderni igraci, kakko kaze Ponitka, ne zele brusenje ostace na nivou proseka.. Dakle, Ponitka ne samo da nije u pravu, vec je pokazao da mu je nivo prosecan.. Za nesto vise treba odricanja, a on taj kvalitet nema.

    21
    5
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter