1
Evrokupovi
Miloš Vazura

Milos Vazura FK Partizan pocetak prolecnih priprema za - Mozzart Super Liga 2022/2023 match on stadium FK Teleoptik on December 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VAZURA UZVRATIO UDARAC UKRAJINCIMA: Šta je Ukrajina učinila povodom NATO agresije na Srbiju?!

Objavljeno: 23.07.24 u 19:53

Partizan se našao na udaru Ukrajinaca zbog učešća na turniru u Moskvi

Uoči utakmice između Partizana i Dinama iz Kijeva, u poljskom Lublinu došlo je do neočekivanih tenzija zbog političke izjave koju je dao trener ukrajinskog kluba, Oleksandar Šokovski.

Naime, Šokovski je pročitao saopštenje u kojem je osudio Partizanovu nedavnu posetu Moskvi tokom letnje turneje, što je izazvalo nezadovoljstvo u taboru beogradskog kluba.

Generalni direktor Partizana, Miloš Vazura, odmah je odgovorio na ove optužbe, izražavajući razočaranje zbog mešanja politike u sport.

Pitamo se samo sta smo mi to uradili Ukrajincima?! Čemu mozemo da zahvalimo na ovako nesportskom odnosu. Naša drzava nije odustala od priznanja teritorijalne celovitosti pomenute zemlje, pa nam ovakav odnos nije najjasniji. Moramo i možemo takođe uzvratiti pitanjem šta je to Ukrajina učinila povodom NATO agresije na našu zemlju i šta bismo mi trebali da uradimo i kako da im uzvratimo. Zašto se uopšte neko stavlja na pijedestsl moralnog sudije i sa njega sudi o srpkim poslovima i ponasšnju i drži nam lekcije bez ikakvih argumenata – kaže Miloš Vazura i nastavlja u istom tonu razočaran što su Partizanovo gostovanje i fudbalski meč zloupotrebljeni u političke svrhe:

Da li su tu agresiju ikada osuduli ili se distancirali od zločina počinjenih nad našim narodom?! Zašto se takvo prosudjivanje i presudjivanje širi na sportske terene?! Tome nema mesta u sportskim takmičenjima i ne govorim samo o fudbalu, nego generalno. Srbija se dosledno drži izvan svih ratnih sukoba i uporno propoveda mir, a domaćinu današnjeg meča ovakve stvari ne idu na čast.

6
1
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter