0
Olimpijske igre Pariz 2024
košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: KSS

ŠTA ČEKA ORLOVE NA OLIMPIJSKIM IGRAMA? Ovo je kompletan raspored košarkaša Srbije!

Objavljeno: 23.07.24 u 21:42

Srbija će imati težak put do medalje

Zvanično otvaranje Olimpijskih igara zakazano je za petak, a košarkaška reprezentacija Srbije već je spremna za put u Lil. Selektor Svetislav Pešić odabrao je konačan spisak od 12 igrača koji će braniti boje Srbije na ovom prestižnom takmičenju, uprkos brojnim izazovima poput povreda i dilema oko sastava tima.

Srbija se nalazi u grupi C zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama, Portorikom i Južnim Sudanom. Prvi meč je na programu 28. jula u 17:15 protiv snažne reprezentacije SAD-a. Nakon toga, naši košarkaši će se 31. jula u 17:15 suočiti sa ekipom Portorika, a grupnu fazu zatvaraju utakmicom protiv Južnog Sudana 3. avgusta u 21:00.

Takmičenje se odvija u tri grupe sa po četiri tima. Kako bi osigurali prolazak u drugu fazu, Srbiji je potrebno da završi među prve dve ekipe u grupi. Ipak, zbog novog sistema, čak i dva najbolja trećeplasirana tima imaće šansu da prođu dalje. Pobede nad Portorikom i Južnim Sudanom značajno bi povećale šanse Srbije za plasman u narednu fazu, bez obzira na ishod susreta sa Amerikancima.

Kako bi se sprečili slučajevi iz prošlosti gde su timovi namerno gubili kako bi izbegli određene protivnike, uveden je novi sistem žrebanja koji komplikuje proces. Timovi će biti podeljeni u četiri šešira:

  1. Prvi šešir će sadržati dve najbolje prvoplasirane ekipe.
  2. Drugi šešir će uključivati najgoru prvoplasiranu i najbolju drugoplasiranu ekipu.
  3. Treći šešir će obuhvatiti preostale dve drugoplasirane ekipe.
  4. Četvrti šešir će imati najbolje trećeplasirane ekipe.

Žreb će spojiti ekipe iz prvog i četvrtog, kao i iz drugog i trećeg šešira, ali nije moguće da se ekipe iz iste grupe susretnu u četvrtfinalu.

Četvrtfinalne utakmice su zakazane za 6. avgust, polufinala će se igrati 8. avgusta, dok su mečevi za bronzanu i zlatnu medalju na programu 10. avgusta.

Srbija se nada da će svojom igrom i timskim duhom uspeti da se domogne medalje i obraduje svoje navijače. Svi s nestrpljenjem iščekuju da vide kako će se „orlovi“ snaći na terenu u Lilu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter