0
Olimpijske igre Pariz 2024
Ivana Španović, Novak Đoković

FOTO: Starsport

SRAMNE TVRDNJE AMERIKANACA: Ivana Španović i Novak Đoković neće osvojiti medalju na Olimpijskim igrama!

Objavljeno: 23.07.24 u 18:25

Navijamo da ih Novak i Ivana demantuju

Prestižni američki sportski magazin „Sport Illustrated“ objavio je predikcije veštačke inteligencije u vezi s osvajanjem medalja na predstojećim Olimpijskim igrama, a rezultati su izazvali iznenađenje i razočaranje među srpskim navijačima. Naime, prema ovim prognozama, Novak Đoković i Ivana Španović neće se naći među osvajačima odličja u Parizu.

Prema ovim procenama, srpska delegacija će iz Pariza doneti ukupno sedam medalja. Očekuje se da će zlatne medalje osvojiti basketaši, odbojkašice i rvač Stevan Mićić. Takođe, veštačka inteligencija predviđa da će vaterpolisti stići do finala, dok će košarkaši izgubiti od SAD u borbi za zlato. Srebrnu medalju trebalo bi da osvoji i strelkinja Zorana Arunović, dok će bronzu, prema predikcijama, osvojiti rvač Mate Nemeš.

Nedostatak Đokovića i Španović na predviđenom postolju iznenađuje mnoge, posebno s obzirom na Novakove dosadašnje uspehe na Rolan Garosu i činjenicu da je nedavno stigao do finala Vimbldona. Iako su godine i nedavna operacija kolena možda uzeti u obzir, Đoković je poznat po tome što nadmašuje sva očekivanja, pa su navijači i dalje optimistični.

Imaću još samo jednu šansu da osvojim olimpijsko zlato, a to je sad u Parizu na šljaci Rolan Garosa sa kojom sam vrlo dobro upozant. Uzbuđenje je uvek veliko, a moja očekivanja znate. Olimpijske igre se bliže, a euforija je sve veća. Osvojiti medalju na Olimpijskim igrama je nešto izuzetno posebno – rekao je nedavno Đoković.

Što se tiče Stevana Mićića, veštačka inteligencija predviđa da će doneti Srbiji olimpijsko zlato, što je moguće zbog njegovog statusa aktuelnog svetskog prvaka u kategoriji do 57 kilograma slobodnim stilom. Mićić je američki đak i dobro je poznat u SAD, što dodatno doprinosi ovim očekivanjima.

Ivana Španović, osvajačica bronzane medalje iz Rija 2016, nije predviđena kao osvajač medalje u Parizu, što je delom posledica njenih problema s Ahilovom tetivom. Uprkos tome, njen trener Goran Obradović ostaje optimističan.

Ovo je olimpijska godina, a jedino što fali u Ivaninim vitrinama je zlatna olimpijska medalja. Propustili smo priliku u Tokiju, imali smo stvarno veliku šansu, ali potrudićemo se da u Parizu nadoknadimo sve. Sve manje od 7,10 metara ne može da garantuje zlato na Igrama, a možda se desi da ni to ne bude dovoljno – naglasio je Obradović.

Srpski sportski entuzijasti i dalje se nadaju da će njihovi favoriti nadmašiti prognoze veštačke inteligencije i ostvariti sjajne rezultate na Olimpijskim igrama.

2
2
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter