1
Evrokupovi
FK Partizan

during the friendly international match between FC Dynamo Moscow and FK Partizan Belgrade at stadium VTB Arena on July 03, 2024 in Moscow, Russia. (Photo by Nikola Gligic/Starsport.rs ©)

SKANDAL I LAŽNI PATRIOTIZAM: Igrači Dinama iz Kijeva odbili da se rukuju sa igračima Partizana!

Objavljeno: 23.07.24 u 20:03

Sramno ponašanje Ukrajinaca za koje ne postoji opravdanje

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Dinama iz Kijeva obeležena je nesportskim ponašanjem ukrajinskog kluba. Naime, fudbaleri Dinama odbili su da se rukuju sa igračima Partizana pre početka meča, umesto toga ostavivši pesnice u vazduhu kao simboličan pozdrav.

Ovaj gest dolazi nakon što je trener Dinama najavio bojkot rukovanja zbog Partizanovog nedavnog odlaska na prijateljske utakmice u Moskvi. Iako su okolnosti rata između Ukrajine i Rusije delikatne, mešanje politike i sporta nije primereno i ne doprinosi fer pleju, koji je suština svakog sportskog takmičenja.

Navijači Dinama dodatno su pogoršali situaciju, dočekavši ekipu Partizana zvižducima, stvarajući neprijateljsku atmosferu na stadionu. Iako se utakmica zbog bezbednosnih razloga igrala bez gostujućih navijača u Poljskoj, ovakav tretman igrača nije opravdan.

Odbijanje rukovanja, koje je dugogodišnji simbol poštovanja i prijateljstva u sportu, predstavlja korak unazad za fudbal i sportski duh. Fudbaleri Partizana ostali su dostojanstveni uprkos provokacijama, fokusirajući se na igru i pokušavajući da pruže svoj maksimum na terenu.

Sport bi trebalo da bude most koji povezuje ljude, čak i u teškim vremenima. Nadamo se da će u budućnosti biti više razumevanja i poštovanja među sportistima, bez obzira na političke i geopolitičke okolnosti.

1
8
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter