0
Evropske lige
FK Milan

Foto: Twitter/@acmilan

MILAN ODUSTAO OD SRBINA: Štoper na ćirilici predstavljen u Belgiji! (VIDEO)

Objavljeno: 23.07.24 u 19:34

Milan je odlučio da ga proda

Jan Karlo Simić, talentovani mladi fudbaler i reprezentativac Srbije, zvanično je potpisao petogodišnji ugovor s belgijskim klubom Anderlehtom. Ovaj transfer označava kraj njegove avanture u italijanskom Milanu, gde je proveo dve godine.

Simić, koji je bio na širem spisku srpske reprezentacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, pridružuje se Anderlehtu za sumu od tri miliona evra, uz dogovor da Milan zadrži 20 odsto od njegove naredne prodaje.

Belgijski klub je srdačno pozdravio Simića na društvenoj mreži „X“ uz poruku na ćirilici: – Stigao je!

Simić, rođen u Nirtingenu u Nemačkoj, započeo je svoju fudbalsku karijeru u mlađim kategorijama Štutgarta, pre nego što je prešao u Milan 2022. godine iz redova Štutgarter Kikersa. Tokom svog boravka u italijanskom gigantu, odigrao je ukupno šest mečeva i postigao jedan gol u pobedi protiv Monce u decembru prošle godine.

Na međunarodnom planu, Simić ima značajno iskustvo igrajući za nacionalni tim Srbije do 19 godina, gde je upisao trinaest nastupa i postigao dva gola. Njegov prelazak u Anderleht predstavlja veliki korak napred u njegovoj karijeri, pružajući mu priliku da se dalje razvija u jednom od najpoznatijih klubova u Belgiji.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter