1
Domaći fudbal
Šerif Endiaje, Stefan Leković, Luka Ilić, FK Crvena zvezda

FOTO: FK Crvena zvezda

ITALIJANI UNIŠTILI ZVEZDIN POSAO: Krilo iz Hondurasa bira Seriju A, pre Beograda!

Objavljeno: 23.07.24 u 16:42

Zvezda će morati da traži rešenje na boku na drugom mestu

Crvena zvezda se suočava s izazovima u nastojanju da pojača krilne pozicije, uprkos spremnosti da uloži značajna sredstva. Tokom ovog prelaznog roka, srpski šampion naišao je na odbijanja od strane Fakunda Toresa, Viktora Đukanovića, Felisija Milsona, Lorenca Enalija, a sada je došlo do još jednog razočaranja – Rigoberto Rivas je odbio ponudu crveno-belih.

Prema izveštajima medija iz Hondurasa, Rivas, fudbaler turskog Hataja, odlučio je da odbije ponudu Zvezde i šansu da igra u evropskim takmičenjima, u korist povratka u Seriju A. Očekuje se da će se Rivas pridružiti Empoliju u narednim danima, s ciljem da ostavi dublji trag u italijanskom fudbalu.

Iako je rođen u Hondurasu, Rivas se još kao dete preselio u Italiju, gde je započeo svoju fudbalsku karijeru. Godine 2016. pridružio se omladincima Intera, ali je samo jednom bio u protokolu za prvi tim Nerazura. Nakon nekoliko pozajmica, prošle godine je kao slobodan igrač prešao u Hataj, gde je ostavio odličan utisak.

Prošle sezone, Rivas je na 29 utakmica u turskom prvenstvu postigao pet golova i upisao četiri asistencije, značajno doprinosivši opstanku tima u ligi. Međutim, zbog neisplaćenih plata, iskoristio je pravo da raskine ugovor, što je privuklo pažnju mnogih klubova. Bešiktaš je tokom zime nudio 3.000.000 evra za njega, a interesovanje su pokazali i Piza i Empoli.

Iako je Crvena zvezda videla priliku da bez obeštećenja dovede pojačanje, Rivas je odlučio da se vrati u Italiju, zemlju koju smatra svojom drugom domovinom. Njegova odluka da prihvati ponudu iz Toskane znači da će Zvezda morati da nastavi potragu za igračem koji će pojačati krilnu poziciju.

Tokom svoje seniorske karijere, Rivas je igrao za Ternanu, Brešu, Ređinu i Hataj, a zabeležio je i 22 nastupa za reprezentaciju Hondurasa.

0
0
1 Komentara
  1. U čemu je problem? Piše u tekstu da je čovek odrastao u Italiji, dakle vraća se tamo gde zna. Treba razumeti da ima ljudi kojima je bitnija sredina u kojoj se ugodno oseća, nego da ide tamo gde ne zna. Ovako, nema potrebe za adaptiranjem i prateće peripetije jer je, kao i sam tvrdi u zemlji koju smatra domovinom. A i da se ne lažemo, ide čovek da igra u Ligu 5-ice. To mu više znači i to je odabrao. Ima nešto i u renomeu takmičenja.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter