1
Evrokupovi

FOTO: Printscreen/X

ALBANCI NISU PROŠLI NEKAŽNJENO: UEFA je strogo sankcionisala Egnatiju zbog skandiranja „Ubij Srbina“! (VIDEO)

Objavljeno: 23.07.24 u 12:22

Nema prostora ovim stvarima na fudbalskim utakmicama!

Albanski fudbalski klub Egnatija je nedavno bio podvrgnut strogim disciplinskim merama zbog incidenta koji se dogodio tokom njihove utakmice kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Borca iz Banjaluke, odigrane 17. jula.

Navijači Egnatije su tokom utakmice izazvali kontroverze svojim diskriminatorskim ponašanjem, uključujući povike poput „Ubij Srbina“ i druge neprihvatljive radnje.

Kao odgovor na ove događaje, Disciplinska komisija UEFA je odlučila da kazni Egnatiju sa 10.000 evra, primenjujući član 14. Disciplinskog pravilnika.

Dodatno, klub će biti primoran da igra svoj naredni meč na praznom stadionu, pod uslovnom kaznom koja će biti aktivirana ukoliko se ponovi sličan incident u naredne dve godine.

Osim povika na stadionu, navijači Egnatije su koristili transparente koji su ciljali na etničku grupu Srba, što je doprinelo širenju kontroverze i negativnih reakcija na društvenim mrežama.

Na terenu, Borac iz Banjaluke je uspeo da savlada Egnatiju nakon izvođenja penala (4:2), što im je omogućilo da se plasiraju u narednu fazu takmičenja.

2
0
1 Komentara
  1. Trebali da ih diskvalifikuju kao Partizan protiv Zrinjskog iz Mostara.
    Partizan pobedio 6:1 i 5:0 i zbog pevanja navijača o Ratku Mladiću Partizan je diskvalifikovan.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter