0
Olimpijske igre Pariz 2024
Serbia v Greece Friendly match

FOTO: Starsport

DOMINACIJA SRBIJE PRED OI 2024: Orlovi razbili Grke u punoj Areni, tandem Bogdanović – Jokić izgleda sjajno!

Objavljeno: 22.07.24 u 21:55

Srbija iz meča u meč izgleda sve bolje, a sada je vreme za ono pravo!

Košarkaši Srbije odigrali su poslednju pripremnu utakmicu pred OI 2024  i ubedljvo savladali selekciju Grčke rezultatom 94:72

Verovatno i najbolju partiju pružili su momci Svetislava Pešića od početka priprema za Pariz. Tokom čitavog meča smo održavali prednost, dominirali i na kraju odneli ubedljivu pobedu.

U napadu smo pružili standarno odličnu partiju, lopta se sjajno kretala u napadu, a tandem Jokić – Bogdanović izgleda zaista sjajno. Što se odbrane tiče, to je dosta bolje izgledalo nego na prethodnim mečevima, ali čini se da još ima prostora za napredak. Da se vratimo na napad, ukoliko naše momke krene šut, teško da postoji tim koji bi mogao da nas zaustavi, makar defanzivno.

Najefikasniji u našem timu bio je Bogdan Bogdanović sa 19 poena, a pratio ga je Nikola Jokić sa 16.

Tokom većeg dela prve deonice Srbija je imala prednost, a na prvu pauzu otišlo se prednošću domaćina 26:21.

Nastavak utakmice protekao je u sličnom ritmu, a Srbija je solidan deo druge deonice odigrala bez Jokića i odlično se pokazala. Videli smo i sjajnu blokadu Nikole Milutinova nad Janisom Adetokumbom. 

Odlično smo odradili samu završnicu i na poluvreme otišli sa prednošću od devet poena.

Nisu naši momci pali u drugom poluvremenu, već blago podizali nivo igre, da bi u četvrtoj deonici i konačno u potpunosti slomili otpor Helena. To je tako išlo do samog kraja meča i na kraju smo izuzetno ubedljivo slavili.

To je to što se priprema tiče, sledi pakovanje i put za Lil, grad u kome će Srbija igrati utakmice grupne faze na Olimpijskim igrama.

7
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter