1
Olimpijske igre Pariz 2024
Novak Đoković

FOTO: Twitter/@atptour

SRAMAN NASLOV POZNATOG PORTALA: „Zlato za Alkarasa, suze u Parizu za Đokovića!“

Objavljeno: 21.07.24 u 13:11

Novak je opet potcenjen pre samog takmičenja

Sa početkom teniskog turnira na Olimpijskim igrama 27. jula, svi pogledi su uprti u Novaka Đokovića, koji je u svojoj sjajnoj karijeri jedini trofej koji mu nedostaje, zlatna medalja sa najvećeg sportskog takmičenja. Ipak, prognoze koje dolaze iz uticajnih izvora kao što je „Tennis 365“ dovode u pitanje Đokovićevu sposobnost da osvoji zlato, što je i više nego sporno i nepravedno.

Iako je Novak imao komplikaciju sa operacijom kolena pre mesec i po dana, njegov povratak u formu bio je dovoljno impresivan da stigne do finala Vimbldona, gde je poražen od Karlos Alkaraza, koji je prethodno osvojio Rolan Garos. Ipak, prema izveštajima sa pomenutog sajta, sve prognoze su okrenute protiv Đokovića. „Tennis 365“ prognozira da će Alkaraz osvojiti zlato, dok Đokoviću, uprkos njegovim izvanrednim postignućima tokom karijere, prognoziraju samo „suze u Parizu“.

Ova vrsta medijske predrasude je ne samo nepoštena, već i neosnovana. Novak Đoković je dokazao da je jedan od najvećih tenisera svih vremena, i njegovo trenutno stanje ne bi smelo da umanji priznanje njegovih dostignuća i potencijalnih sposobnosti. Takve predikcije koje ne uzimaju u obzir sve aspekte njegovog povratka i njegove izuzetne prethodne performanse, samo doprinose stvaranju nepravednog narativa.

Prognoze koje favorizuju Alkaraza i potcenjuju Đokovića jednostavno nisu u skladu sa njegovim ranijim uspesima i sposobnostima. Dok se „Tennis 365“ fokusira na to da je Đoković priznao da trenutno nije na nivou Alkaraza ili Sinera, treba imati na umu da je Đoković bio poznat po svojoj sposobnosti da se usmeri na velike trenutke i da nadmaši sve prepreke.

0
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter