0
Olimpijske igre Pariz 2024
Serbia v Japan Friendly match

FOTO: Starsport

(POLUVREME) SRBIJA MORA OZBILJNIJE U ODBRANI: U napadu gotovo perfektna igra, vratili se Bogdanović i Jović!

Objavljeno: 21.07.24 u 20:49

Zanimljivih prvih 20 minuta košarke u Beogradskoj areni

Košarkaši Srbije dočekali su u Beogradskoj areni selekciju Japana u okviru priprema za Olimpijske igre i nakon prvih 20 minuta Orlovi vode 59:52

Selektor Pešić je u meč ušao sa 15 igrača, među kojima se našao i Nikola Jović. Vratio se i kapiten Bogdanović, kao i Milutinov, a jedini koji se nije našao u sastavu bio je Dejan Davidovac.

Kod Srbije se u prvom poluvremenu istakao Bogdanović sa 13 poena, četiri skoka i šest asistencija, a prati ga Jokić sa 11 poena, tri skoka, dve asistencije i isto toliko ukradenih lopti.

Kod Japana, Hačimura ima 16 poena.

Orlovi su bolje započeli utakmicu u sasvim solidno popunjenoj Areni. Odmah na startu istakao se Ognjen Dobrić, koji je i obeležio prvi deo prve četvrtine. Uspeli su da vrate Japanci utakmicu u egal, ali su naši momci napravili seriju 11:0 i otišli po prvi put na dvocifrenu prednost. Na teren je već u prvoj deonici ušao Nikola Jović, što znači da se mladi krilni centar i definitivno oporavio od povrede.

U drugoj deonici naši momci su spustili papučicu sa gasa, ali uprkos tome nisu ispustili prednost. U pojedinim trenucima smo i preterivali sa dodavanjima i poigravali se sa Japanom, ali tako to izgleda kada imate najboljeg igrača u timu, Nikolu Jokića. Ipak, u samoj završnici Japanci su pogodili nekoliko trojki i prišli u jednom trenutku i na 4 poena razlike.

Videlo se koliko su nam Bogdanović, Jović i Milutinov falili na prethodnim utakmicama, jer se njihov učinak itekako video.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter