1
Olimpijske igre Pariz 2024
Lebron Džejms, Karlik Džons

FOTO: X/@SSBFed

PARTIZAN IMA KAPITALCA: Džons napravio tripl-dabl protiv Amerikanaca, a uskoro će staviti paraf na ugovor sa crno-belima!

Objavljeno: 21.07.24 u 09:14

Džons je odigrao izvanrednu utakmicu protiv favorita

U londonskoj „O2 areni“, reprezentacija Južnog Sudana bila je na ivici da priredi senzaciju i savlada favorizovane košarkaše SAD-a u pripremnom meču za Olimpijske igre. Južni Sudan je veći deo susreta kontrolisao igru, sredinom drugog kvartala imao prednost od 16 poena, a 20 sekundi pre kraja vodio sa jednim poenom razlike nakon trojke Džej Ti Tora. Ipak, u dramatičnoj završnici, Amerikanci su uspeli da preokrenu i trijumfuju sa 101:100.

Iz ove utakmice izdvaja se sjajna partija novog plejmejkera Partizana, Karlika Džonsa, koji je zabeležio tripl-dabl sa 15 poena, 11 skokova i 11 asistencija. Džons je imao šut za pobedu u poslednjem napadu, ali nije bio precizan. Njegova izuzetna igra, kao i performans čitavog tima Južnog Sudana, pokazali su da mogu ozbiljno da pariraju favoritima za zlatnu medalju.

Navijači Partizana s nestrpljenjem očekuju Džonsa u crno-belom dresu, jer su videli da može briljirati čak i protiv „tima snova“. Posebno je bio impresivan u poslednjoj četvrtini kada je održavao svoj tim u igri.

SAD su preokrenule rezultat u poslednjem minutu treće deonice, a zatim uspeli da kontrolišu igru u odlučujućoj četvrtini. Ključni igrač bio je Lebron Džejms, koji je sa 40 godina još jednom pokazao svoju veličinu i završio meč kao najefikasniji sa 23 poena, šest asistencija i šest skokova. Uz njega su se istakli i Entoni Dejvis sa 15 poena i 11 skokova, Džoel Embid sa 14 poena i sedam skokova, Stef Kari sa 12 i Entoni Edvards sa 11 poena.

Za Južni Sudan, osim Džonsa, briljirao je i Martin Šajok sa 25 poena, od kojih je šest trojki. Džej Ti Tor je dodao 14 poena, a Venjen Gebrijel, novi član Fenerbahčea, 11 poena.

Ovaj meč je upozorenje ne samo za Amerikance već i za druge reprezentacije, uključujući našu, koja će se takođe susresti sa Južnim Sudanom u grupnoj fazi Igara. Južni Sudan je pokazao da je ozbiljan protivnik, sposoban da igra na najvišem nivou.

Amerikanci su u prvom poluvremenu primili čak 58 poena, što je najviše od svih njihovih protivnika u pripremnom periodu, uključujući Kanadu, Australiju i Srbiju. Sudanci su im zadali najveće muke, što ukazuje na njihov ogroman napredak i potencijal da budu iznenađenje na Olimpijskim igrama.

5
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter