1
Olimpijske igre Pariz 2024
Serbia v Japan Pre Olympic Basketball Friendly

FOTO: Starsport

OVA SRBIJA IZGLEDA MOĆNO: Orlovi spakovali 119 poena za 40 minuta i oduvali Japance!

Objavljeno: 21.07.24 u 21:44

Odlična igra, bravo momci

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Japana u pripremnoj utakmici za Olimpijske igre u Parizu. Meč je odigran u solidno popunjenoj Beogradskoj areni, a Orlovi su slavili rezultatom 119:100

Selektor Pešić je u meč ušao sa 15 igrača, među kojima se našao i Nikola Jović. Vratio se i kapiten Bogdanović, kao i Milutinov, a jedini koji se nije našao u sastavu bio je Dejan Davidovac.

Orlovi su bolje započeli utakmicu u sasvim solidno popunjenoj Areni. Odmah na startu istakao se Ognjen Dobrić, koji je i obeležio prvi deo prve četvrtine. Uspeli su da vrate Japanci utakmicu u egal, ali su naši momci napravili seriju 11:0 i otišli po prvi put na dvocifrenu prednost. Na teren je već u prvoj deonici ušao Nikola Jović, što znači da se mladi krilni centar i definitivno oporavio od povrede.

U drugoj deonici naši momci su spustili papučicu sa gasa, ali uprkos tome nisu ispustili prednost. U pojedinim trenucima smo i preterivali sa dodavanjima i poigravali se sa Japanom, ali tako to izgleda kada imate najboljeg igrača u timu, Nikolu Jokića. Ipak, u samoj završnici Japanci su pogodili nekoliko trojki i prišli u jednom trenutku i na 4 poena razlike.

Zato smo u treći period ušli silovito i već nakon četiri minuta igre uspeli smo da odemo na maksimalnih +19. Agresivnost u odbrani se povećala, dok smo u napadu smo nastavili u istom ritmu.

Poslednji period je bio rutinizacija posla, svi su dobili priliku, a u jednom trenutku smo toliko bili dobri u napadu da Japanci nisu mogli jedan napad da odbrane. O tome govori i broj poena naše selekcije.

4
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter