0
Tenis
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

NOVAK SE SPREMA ZA PARIZ: Đoković punom parom trenira u Crnoj Gori za Olimpijske igre! (FOTO)

Objavljeno: 21.07.24 u 13:58

Novak se sprema za napad na zlato u francuskoj prestonici

Novak Đoković, jedan od najboljih tenisera svih vremena, trenutno se priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Nakon poraza u finalu Vimbldona, Đoković je došao u Crnu Goru, gde je proveo nekoliko dana odmora sa porodicom pre nego što je započeo intenzivne treninge na šljaci.

Njegov sparing partner tokom priprema bio je 30-godišnji Šveđanin Filip Bergevi, trenutno 129. na ATP listi u konkurenciji dublova. Prve fotografije sa treninga Đokovića posle operacije meniskusa, koju je imao nakon povrede na Rolan Garosu, već su se pojavile u javnosti. Filip Bergevi nije krio svoje oduševljenje što je imao priliku da trenira sa najboljim teniserom svih vremena, te je na društvenim mrežama podelio svoje impresije.

Neverovatan dan u Crnoj Gori sa najvećim ikada (GOAT). Hvala na pozivu i mnogo sreće na Olimpijskim igrama – napisao je Bergevi na svom profilu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Filip Bergevi (@filipbergevi)

Podsećamo, Đoković je doživeo povredu tokom takmičenja na Rolan Garosu i morao je da odustane od četvrtfinala. Nakon operacije 5. juna, brzo se oporavio i zaigrao na Vimbldonu tri nedelje kasnije, gde je, nažalost, poražen u finalu od Karlosa Alkaraza.

Po dolasku u Crnu Goru, Đoković je nekoliko dana uživao na jahti, družio se sa Marijom Šarapovom u Kotoru i ispunio želju srpskom fudbaleru Danijelu Aleksiću. Međutim, sada je fokusiran na ono najvažnije – Olimpijske igre. Đoković nikada nije krio da mu je osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama životni san. Takmičenje u Parizu počinje 27. jula, a Đoković će dati sve od sebe da ostvari svoj cilj.

Đoković ima bogatu olimpijsku istoriju: bronzanu medalju osvojio je u Pekingu 2008. godine, četvrto mesto zauzeo je u Londonu 2012, dok je u Riju 2016. eliminisan u prvom kolu. Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine, Đoković je ponovo bio nadomak medalje, ali je završio na četvrtom mestu. Sada, u Parizu, Đoković veruje da je vreme za zlato.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter