0
Evroliga
Ognjen Dobrić

Ognjen Dobric reacts during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 1 between Partizan and CCrvena Zvezda at Stark Arena on June 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DOBRIĆ SE VRATIO KUĆI: „Možda je sad vreme iskorak u Evroligi!“

Objavljeno: 21.07.24 u 13:45

Dobrić se vratio u redove šampiona ABA lige

Crvena zvezda je uspešno završila još jedan veliki transfer ovog leta, potpisavši ugovor sa Ognjenom Dobrićem. Nakon godinu dana provedenih u italijanskom Virtusu, srpski reprezentativac odlučio je da se vrati klubu u kojem je započeo svoju karijeru. Dobrić će naredne tri sezone nositi crveno-beli dres, pružajući svoju podršku timu na putu ka novim uspesima.

Odmah nakon zvaničnog predstavljanja kao novo pojačanje Crvene zvezde, Dobrić je izrazio svoje zadovoljstvo povratkom.

– Očekivao sam da ću se vratiti, možda ne odmah ove godine, ali sam znao da ću se vratiti. Kada se osvarila prilika, odmah sam prihvatio. Duboko u sebi sam očekivao da ću jednoga dana ponovo nositi Zvezdin dres i to mi se ostvarilo. Osećam se ispunjeno – izjavio je Dobrić za „Meridian Sport“.

Tokom naredne sezone, Dobrić ima velika očekivanja, kako za sebe tako i za tim.

U Zvezdi su uvek očekivanja trofeji. Svake sezone Zvezda teži ka osvajanju titula i to je uvek cilj. Možda je sada vreme za iskorak u Evroligi – dodao je Dobrić.

Srpski reprezentativac je istakao da je dogovor sa klubom postignut brzo i lako.

Uspeli smo da se dogovorimo. Jako mi je drago što sam se vratio Zvezdu, jer Zvezda je Zvezda. To je za mene nešto posebno. Drago mi je da sam opet deo porodice i da će biti sve kako treba, da ćemo ostvarivati rezultate kao što smo prošlih sezona. Nadam se da će nas zdravlje služiti. Imamo zaista sjajnu ekipu i mislim da će sve biti super – rekao je Dobrić.

U predstojećoj sezoni, Dobrić će sarađivati sa trenerom Janisom Sferopulosom, koji je prošle sezone Crvenu zvezdu vodio do tri trofeja – Kupa Radivoja Koraća, ABA lige i Superlige Srbije. Dobrić je već razgovarao sa grčkim stručnjakom i prenosi pozitivne utiske.

Pričali smo se i deluje mi super. Pričao sam sa budućim i bivšim saigračima. Sve najlepše su mi rekli za Sferopulosa. Uputuo me je u način rada i kao što sam rekao, radujem se svemu tome – zaključio je Dobrić.

Povratak Ognjena Dobrića, popularno poznatog kao „Kninska Kobra“, sigurno će biti značajan za Crvenu zvezdu dok se pripremaju za nove izazove i uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter