6
AdmiralBet ABA Liga
Svetislav Pešić, Aleksandar Aco Petrović

FOTO: Starsport

ACO PETROVIĆ ODGOVORIO PEŠIĆU: Hrvat pokušao da ponizi srpskog selektora! (FOTO)

Objavljeno: 21.07.24 u 10:28

Pešić i Petrović su ponovo u okršaju

Legendarni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Aco Petrović oglasio se na društvenim mrežama nakon što ga je selektor Srbije Svetislav Pešić pomenuo tokom promocije svoje knjige „Bilo jednom u Indijanapolisu“.

Pešić je tom prilikom izjavio da „ne treba Aco Petrović i Zmago Sagadin da nas uče šta da radimo za srpsku košarku“.

A ja stvarno mislio, da živimo u demokratskim vremenima, pa da mogu dati svoje viđenje regionalne košarke! U kakvoj sam zabludi bio – poručio je Petrović.

Podsećamo, Pešić je u svom govoru naglasio potrebu za reformom srpske košarke, ističući važnost formiranja profesionalne košarkaške lige:

Moramo da pravimo novu srpsku košarku, sa novim planovima i idejama, prioritetima. Prvo i osnovno što treba da se uradi je da osnujemo profesionalnu košarkašku ligu. To što dolazi od Sagadina i Ace Petrovića, da oni smatraju… To su dobri treneri bili, obojicu ih vrlo cenim, ali nemojte vi nas da učite šta mi treba da radimo. Vi završavajte vaše poslove, ABA liga je prevaziđena, ona je donela svima po malo, ali mi više nemamo interesa da igramo, i mi biramo da igramo i stvaramo našu srpsku ligu.

7
2
6 Komentara
  1. Kari je jedan od najboljih,najtrofejnih i najiskusnijih srpskih trenera,osvojio je baš sve sa seniorima a i svetsko sa juniorima.Nemačku košarku je unapredio i postavio joj „temelje“,mudar je i dobronameran,jedino se hezonje bune iz malog jsd vojnog kluba,podržavaju Acu provokatora jer im je adtesa ista,ENDE.

    2
    3
    Odgovori
  2. Zapad živi u demokraturi, a ne demokratiji. U tom sistemu slušaš šta ti gazda kaže i sve je lepo „demokratski“. Pešić je apsolutno u pravu. Nadam se da je ovo poslednja sezona u kojoj klubovi iz Srbije igraju ABA ligu.

    1
    1
    Odgovori
  3. Šta je ovom Pešiću? Proziva ljude, a oni su uvek bili dobronamerni i kad ih neko PITA o našoj košarci, odgovarali su samo… A sama priča o srpskoj ligi je smešna, regionalna liga je (ABA) je mnogo jača, a bolje je igrati u jačoj ligi, a svakako ne u ovoj Čovićevoj bljuvotini…

    4
    3
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter