0
Košarka
Svetislav Pesic Kari KSS konferencija za medije

Svetislav Pesic Kari KSS konferencija za medije

KARI PEŠIĆ KAŽE DA NE POSTOJI NIKAKAV PLAN: Selektor reprezentacije o katastrofalnoj situaciji srpske košarke!

Objavljeno: 20.07.24 u 16:38

Vrlo je jasan iskusni stručnjak!

Na promociji knjige „Bilo jednom u Indijanapolisu“, selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić je izneo svoje mišljenje o trenutnom stanju u domaćoj košarci.

Govorio je o važnosti YUBA lige u formiranju generacije koja je nekada dominirala, ističući da danas Srbija nema takvu ligu i da su mnogi talenti rasli van domaćeg okruženja.

Pešić, čija se ekipa priprema za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, odnosno Lilu gde će se održati košarkaški turnir, evocirao je uspomene na Indijanapolis i ukazao na sadašnje probleme domaće košarke.

To je generacija koja je produkt YUBA lige. Pobeđivali su tada i onda su odlazili u NBA, Evropu, ali su bili smo među najboljim ligama. Mi danas nemamo ligu. Imamo takvu situaciju da imamo odlične momke ali su rasli na drugim prostorima zemaljske kugle. Pred završetak ovog olimpijskog ciklusa odgovorni treba da naprave kako se ranije u Jugoslaviji to radilo. U ona vremena je produkt bio program.

Dobar program-dobar rezultat. Počinje novi olimpijski ciklus. Mi nemamo program za naredne četiri godine. Od mene niko nije tražio program, plan, pred nacrt. To ne postoji. Mi smo u katastrofalnoj situaciji što se tiče toga. Ne živi se od prošlosti već budućnosti, ova manifestacija treba da bude nagon nadležnima da spreme program –  rekao je Pešić.

6
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter