0
Olimpijske igre Pariz 2024

FOTO: Starsport

AMERKANCI KAŽU OVAKO: Evo koju poziciju ESPN prognozira košarkaškoj reprezentaciji Srbije na OI!

Objavljeno: 20.07.24 u 17:24

Po analizi ESPN-a.

Košarkaška reprezentacija Srbije uskoro će se suočiti sa izazovom na Olimpijskim igrama u Parizu, a izabranici Svetislava Pešića nastupiće u grupi C protiv Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Južnog Sudana.

Po analizi prestižnog ESPN-a, Srbija se nalazi na drugom mestu u predviđanjima za osvajanje medalje, odmah iza SAD.

– Razlog za visoku poziciju Srbije je jednostavan: prošle godine su osvojili srebro na Filipinima, pobedili Kanadu u polufinalu, pre nego što su u finalu izgubili od Nemačke sa šest poena razlike, i to bez možda najboljeg igrača sveta. Jokić je prošlog leta uzeo pauzu nakon napornog puta do titule sa Denver Nagetsima, ali se ove godine vratio u Srbiju.

Iako Srbija ima najmanje ukupnih minuta u NBA ligi od svih šest najkvalitetnijih kandidata, kako prošle sezone, tako i u karijeri, Jokić je dovoljno dominantan da to nadoknadi, dok Bogdanović i Vasilije Micić nude kontratežu na spoljnim pozicijama. Tim je takođe impresionirao pobedom nad Francuskom 79:67 na egzibiciji u Lionu, pre nego što je izgubio od Australije i SAD u Abu Dabiju, uz odmor ključnih igrača u tim utakmicama – navodi se u objašnjenju ovih prognoza.

Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama počinje 27. jula i trajaće do 11. avgusta.

Prva faza takmičenja održaće se na fudbalskom stadionu Pjer Moro u Lilu, dok će se završnica dogoditi u poznatoj pariskoj dvorani Bersi.

Očekujemo da će se srpski košarkaši naći među učesnicima u francuskoj prestonici.

4
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter