0
Košarka

FOTO: Twitter/@sixers

ŠOK U NBA LIGI: Čuvena Filadelfija više neće nastupati u „Gradu bratske ljubavi“

Objavljeno: 19.07.24 u 20:12

Embid i ekipa će se po svemu sudeći seliti

Filadelfija Seventisiksersi, jedan od pionirskih timova NBA lige, osnovani su 1946. godine kao Sirakjuz Nešnalsi. Tim je 1963. godine postao poznat kao Filadelfija Seventisiksersi. Pre njihovog dolaska, Filadelfija je imala tim Voriorse, koji su igrali u gradu od 1946. do 1962. godine, pre nego što su se preselili u San Francisko.

Od 1963. godine, Siksersi su ostali u Filadelfiji, ali sada razmatraju mogućnost selidbe u Nju Džerzi. Predloženo je da tim igra u Kemdenu, gradu udaljenom samo 15 minuta vožnje od Filadelfije. Siksersi već imaju kancelarije u Kemdenu, što bi olakšalo prelazak i organizaciju domaćih utakmica, iako je reč o drugoj saveznoj državi.

Njihov trenutni ugovor sa vlasnicima „Wells Fargo Arene“ ističe na kraju sezone 2030/31, a od 2020. godine ne uspevaju da dobiju dozvolu od Pensilvanije za izgradnju nove hale. Nju Džerzi nudi Siksersima kredit od 400 miliona dolara za finansiranje dela izgradnje nove hale ukoliko prihvate selidbu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter