1
EURO 2024
Denmark vs Serbia UEFA EURO 2024 Group C

Denmark vs Serbia UEFA EURO 2024 Group C

OVAJ TRENER JE ELIMINISAO SRBIJU SA EURA: Danski stručnjak raskinuo ugovor sa reprezentacijom, iako je prošao u nokaut fazu Evropskog prvenstva!

Objavljeno: 19.07.24 u 10:11

Tvrdi da je potrebna nova energija!

Fudbalska reprezentacija Danske će uskoro dobiti novog selektora, s obzirom da je Kasper Hjulmand odlučio da prekine saradnju sa Savezom.

Tokom nedavnog sastanka između Hjulmanda i direktora Fudbalskog saveza Danske, Petera Molera, dogovoreno je da se sporazumno raskine ugovor.

Hjulmand je naglasio potrebu za novom energijom i istakao da je vreme za promene, uz zaključak da je Danskoj neophodan novi selektor.

Podsećamo da je Danska nedavno igrala u istoj grupi kao i Srbija, a Hjulmandova ekipa je eliminisala Srbiju sa Eura u poslednjem kolu grupe, gde je remi 0:0 bio dovoljan Dancima.

Hjulmand je vodio Dansku na tri velika takmičenja, gde je uspeo da prođe grupu i bio prvi u grupnoj fazi kvalifikacija dva puta. Najveći uspeh bio je plasman u polufinale Evropskog prvenstva 2021. godine.

Međutim, nakon lošijih rezultata na Svetskom prvenstvu u Kataru, gde ekipa nije prošla grupnu fazu, i neubedljivih nastupa na nedavnom Evropskom prvenstvu, Hjulmand je odlučio da povuče svoju kandidaturu sa mesta selektora.

Privremeno će ga zameniti Morten Vihorst, koji će voditi tim do kraja godine.

1
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter