1
Olimpijske igre Pariz 2024
Srbija v Australija, kosarka, prijateljska

Srbija v Australija, kosarka, prijateljska

KARI PEŠIĆ NA UDARU SRPSKOG STRUČNJAKA NAKON PORAZA OD AMERIKE: „Dokle više izgovori?“

Objavljeno: 19.07.24 u 09:25

Nadamo se da će na OI „Orlovi“ protiv Džejmsa i ekipe biti konkurentniji!

Srpski košarkaški trener, Miroslav Muta Nikolić dao je svoje viđenje izjave selektora Srbije, Svetislava Pešića o trenutnom timu Sjedinjenih Američkih Država, koji je nedavno izjavio da smatra da je to najjači američki tim ikada, čak bolji od legendarnog „Drim tima“ iz 1992. godine.

Nikolić je komentarisao Pešićevu izjavu, istovremeno se osvrćući na nedavni poraz „Orlova“ od Amerikanaca u pripremnom meču u Abu Dabiju (105:79).

Jaki… Pa Amerikanci su uvek Amerikanci, njima su najvažnije Olimpijske igre, manje Svetsko prvenstvo. To što Pešić kaže, dokle više izgovori? Mislim, nije se bunio kad je bio šampion sveta što tad Amerikanci nisu imali najjači sastav – rekao je Nikolić, a prenosi „Kurir“.

Iskusni stručnjak izražava uverenje da će Srbija pokazati bolju igru kada počnu Olimpijske igre, ističući da je naša zemlja među favoritima za osvajanje medalje.

Na kraju krajeva, i mi smo favoriti za medalju. Australijanci su nas kaznili sa deset trojki, ali mislim da njihov lider Peti Mils neće izdržati turnirski tempo zbog godina i sigurno će pasti – dodao je popularni Muta, osvrćući se i na strategiju protiv Amerikanaca.

Amerikanci su sjajni, glavni favoriti, ali videćemo. Možda da primenimo malo kombinovanu odbranu, da ih zbunimo. Tako sam postavljao stvari, ali vidim da sada niko to ne radi. Ne treba se takmičiti u onome u čemu su oni najbolji, a to je brza igra.

Košarka na Olimpijskim igrama počinje 27. jula, a Srbija se nalazi u Grupi C zajedno sa SAD-om, Južnim Sudanom i Portorikom.

8
0
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter