5
Fudbal
fudbalska reprezentacija Srbije

Srbija v Bugarska UEFA EURO 2024 Qualifiers Group G

TADIĆ NIJE JEDINI: Posle kapitena još dvojica igrača se povlače iz reprezentacije Srbije!

Objavljeno: 18.07.24 u 14:13

Tadić se danas i sam oglasio u medijima

Dušan Tadić, kapiten fudbalske reprezentacije Srbije, odlučio je da se povuče iz nacionalnog tima, što je saopštio i navijačima putem Instagram profila. Između redova, Tadić je nagovestio da je njegova odluka delimično motivisana nezadovoljstvom radom selektora Dragana Stojkovića Piksija, kojeg je javno kritikovao tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj kada ga nije uvrstio u prvu postavu za meč protiv Engleske.

Tadić nije usamljen u svom nezadovoljstvu. Selekcija je prošla kroz turbulentno razdoblje još od Svetskog prvenstva u Kataru, kada su mnoge unutrašnje tenzije izašle na videlo. Te tenzije su bile prikrivene velikom pobedom u Lisabonu nad Portugalom, ali su kulminirale na Evropskom prvenstvu, kada su mnogi igrači doneli odluku da neće igrati za reprezentaciju ukoliko Stojković ostane selektor.

Prvi igrač koji je javno istupio bio je Nemanja Radonjić, koji je svoju odluku objavio još pre Evropskog prvenstva. Tadić je sada drugi koji je javno saopštio svoje povlačenje, a očekuje se da bi njegova odluka mogla povući i druge reprezentativce da donesu sličan potez.

Prema izvorima bliskim timu, najbliži odluci da se povuku iz reprezentacije su Filip Kostić i Nemanja Gudelj. Oba igrača imaju bogato iskustvo sa 64 odigrane utakmice i standardni su reprezentativci već deset godina. Kostić je doživeo povredu kolena u prvoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Engleske, dok je Gudelj bio zamenjen na poluvremenu u utakmici protiv Slovenije, iako je startovao protiv Danske ali je opet zamenjen na poluvremenu.

Definitivnu potvrdu povlačenja ovih igrača možemo očekivati na prvom narednom spisku selektora pred početak Lige nacija, kada Srbija 5. septembra u Beogradu dočekuje Španiju.

77
12
5 Komentara
  1. Gudelj nikakav igrač nije, nije neophodan Srbiji, ima bolji i mlaki igrača koji su bolji!!!
    Kostić mora da ostane!!!

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter