1
ATP
Novak Đoković

FOTO: X/@Wimbledon

SRAMNA LISTA: Novak Đoković tek 11. najbolji sportista u 21. veku, a ispred je i kralj dopinga i skandal majstor!

Objavljeno: 18.07.24 u 18:58

Klasična američka lista, da ne upotrebimo neke teže reči za ovaj skandal

Američki „ESPN“ je nedavno objavio listu najboljih sportista 21. veka, pri čemu je srpski teniser Novak Đoković zauzeo sramno nisko 11. mesto.

Na vrhu liste se nalazi američki plivač Majkl Felps, koga su mnogi optuživali da je koristio doping,čiji impresivni skor od 28 olimpijskih medalja, od kojih je 23 zlatne, čini da dominira prvim mestom.

Drugo mesto zauzima teniserka Serena Vilijams, dok je treći argentinski fudbaler Lionel Mesi. Lebron Džejms, legendarni NBA igrač, sledi na četvrtom mestu, dok je peti Tom Brejdi, poznati američki fudbaler.

U Top 10 su još i Rodžer Federer, gimnastičarka Simon Bejl, golfer Tajger Vuds, koji je dokazani skandal majstor, sprinter Jusein Bolt, i Kobi Brajant, koji zaokružuje ovaj prestižni krug najboljih sportista.

Iza Đokovića je na 12. poziciji Rafael Nadal, dok se na listi dalje nalaze velike sportske zvezde kao što su Kristijano Ronaldo, Stef Kari, Keti Ledecki, Tim Dankan, Šekil O’Nil i mnogi drugi.

Srpski košarkaš Nikola Jokić takođe se našao na listi, zauzevši 28. mesto. Među njegovim kolegama na listi su i Dvejn Vejd, Dirk Novicki, Janis Adetokumbo, Džejms Harden, Kavaj Lenard i mnogi drugi svetski poznati sportisti.

3
11
1 Komentara
  1. Amerikanci nisu sportisti. Jednom kad dodje sloboda pa makar dosla i za 100 godina, obrisace se sve medalje koje je taj nesoj osvojio na olimpijadi…zalosno jer ce medju njima sigurno biti i nekih koji bi svakako bili veliki sampioni ali kada si deo te zlocinacke masinerije moras da ispastas.

    2
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter