0
Fudbal
fudbalska reprezentacija Srbije

Players of Serbia look dejected after the UEFA EURO 2024 group stage match between Denmark and Serbia at Munich Football Arena on June 25, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORTPedja Milosavljevic/STARSPORT

NOVA FIFA RANG LISTA: Španija napravila ogroman skok, a evo gde je Srbija posle neuspešnog EURA! (FOTO)

Objavljeno: 18.07.24 u 14:43

Srbija nije mrdnula nigde kada je reč o FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije zadržala je 32. mesto na najnovijoj rang listi FIFA, uprkos gubitku od 7,86 bodova u odnosu na prethodnu godinu. Srpski tim je završio takmičenje na Evropskom prvenstvu u grupnoj fazi, sa jednim porazom i dva remija. Ovo je bio njihov prvi nastup na kontinentalnom šampionatu posle 24 godine, ali nisu uspeli da ostvare veći uspeh.

FIFA ranking
FIFA ranking

Na vrhu rang liste FIFA ostaje Argentina, koja je dodatno učvrstila svoju poziciju osvajanjem Kopa Amerike. Drugo mesto zauzima Francuska, koja je stigla do polufinala na Evropskom prvenstvu. Španija, novi šampion Evrope, napredovala je za pet mesta i sada se nalazi na trećem mestu.

Engleska je takođe ostvarila napredak za jedno mesto i sada je četvrta, dok se Brazil spustio za jednu poziciju nakon neuspeha na Kopa Americi. U TOP 10 su još Belgija, Holandija, Portugal, Kolumbija i Italija.

Hrvatska, koja je prethodno bila među deset najboljih, nazadovala je za tri mesta i sada je na 12. mestu. Najveći napredak zabeležila je Turska, koja se sa 42. mesta popela na 26. poziciju.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter