0
Domaći fudbal
Feđa Dudić

Feđa Dudić (FOTO: Starsport)

DUDIĆ OPREZAN PRED ŽELEZNIČAR: „Biće to sudar dva kontra sistema, Marko Savić ima viziju!“

Objavljeno: 18.07.24 u 19:55

Dudić je analizrao predstojeći izazov njegovog tima

Nakon letnje pauze, Superliga Srbije se vraća na teren od petka. Radnički iz Kragujevca, prošlogodišnji hit domaćeg šampionata, spreman je za novu sezonu. Kragujevčani su prethodnu sezonu završili na petom mestu i tako izborili plasman u evropska takmičenja.

U Šumadiji vlada optimizam da mogu ponoviti prošlogodišnji uspeh. U prvom meču sezone, Radnički će dočekati Železničar iz Pančeva. Zbog radova na stadionu “Čika Dača”, domaćini će biti na stadionu Dubočice u Leskovcu.

Zadovoljan sam na koji način smo odradili pripreme i prelazni rok do sada, iako još nije završen. Postavili smo neke standarde i ciljeve, sigurno nećemo da odustajemo od toga kada je reč ne samo o dolascima, već i o odlascima jer znamo koliko naši igrači vrede i nećemo da ih dajemo ispod cene – rekao je na početku konferencije trener Radničkog, Feđa Dudić.

Dudić je izrazio žaljenje što ekipa ne igra na svom stadionu.

Žao mi je što ne igramo na domaćem terenu, bili smo prisiljeni da igramo tamo, ali tako je, kako je. Zamolio bih navijače da imaju razumevanja za ovih nekoliko utakmica koje ćemo da igramo tamo, i mi jedva čekamo da se vratimo na naš stadion. Ovo će da bude uvertira za evropsku utakmicu koju moramo da igramo u Leskovcu, da osetimo teren, spojili smo lepo s korisnim. Pozvao bih navijače koji su u mogućnosti da dođu da nas podrže kako bismo nastavili tamo gde smo stali prošle sezone.

Dudić je pohvalio protivničkog trenera Marka Savića, koji je prethodne sezone vodio Voždovac.

Probali smo da ispratimo Pančevo kroz pripremne utakmice. Došao je novi trener sa novom energijom (prim.aut. Marko Savić), ja ga zaista cenim otkad je radio u Voždovcu. Čovek se bavi fudbalom, volim da vidim kada ljudi pokušavaju da naprave nešto, iako nekad bude dobro, a nekad loše. Ima neku svoju viziju, doneće im nešto novo. Promenili su dosta igrača, trudili smo se da napravimo skauting, ali je prvo kolo uvek teško, naročito sa protivnikom koji je promenio trenera i dosta igrača. Njima je bilo mnogo lakše da skautiramo nas jer nismo toliko menjali, ali to ne znači ništa… Kompaktno stoje u defanzivnom delu, grade igru od peterca, a mi ćemo da probamo da ih sprečimo. Biće to sudar dva kontra sistema, mi želimo da igramo visoku odbranu. Od pojačanja, Eze je zanimljiv igrač, takođe i mladi Jovanović, tu su i Grgić i Romanić kojeg zaista cenim i kojeg bih sigurno uzeo da imam priliku. Ima tu i momaka iz Voždovca, novi desni bek mi je takođe ostavio dobar utisak… Očekujem dobru utakmicu timova koji vole da igraju, mi nećemo da odustajemo od svog sistema, naravno da ćemo morati da se prilagodimo i protivnikom. Neće da bude lako, nemamo prednost domaćeg terena, ali želimo da ostvarimo pobedu i nastavimo gde smo stali u dobrim uslovima za igru – rekao je, između ostalog, Feđa Dudić.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter