1
Fudbal
fudbalska reprezentacija Srbije

Team of Serbia pose for a photo prior to the UEFA EURO 2024 group stage match between Denmark and Serbia at Munich Football Arena on June 25, 2024 in Munich, Germany. (Photo by Pedja Milosavljevic/DeFodi Images)Pedja Milosavljevic/STARSPORTPedja Milosavljevic/STARSPORT

(ANKETA) KO ĆE BITI NOVI KAPITEN SRBIJE? Kandidata ima nekoliko, ali konačan izbor mora da bude jedan!

Objavljeno: 18.07.24 u 15:27

Piksi morao da pronađe novog kapitena Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije ostala je bez kapitena nakon što se Dušan Tadić povukao iz državnog tima. Njegova odluka, iako kurtoazno obrazložena, zapravo je povezana sa neslaganjem sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem, koji je dobio punu podršku od saveza, što je značilo odlazak ključnog igrača.

Tadićevo nezadovoljstvo dodatno je pogoršano lošom komunikacijom sa selektorom, koji mu je sat vremena pre utakmice sa Engleskom na Evropskom prvenstvu saopštio da neće biti starter. S obzirom na ovu situaciju, postavlja se pitanje ko će preuzeti kapitensku traku u reprezentaciji.

Najlogičniji kandidat je Aleksandar Mitrović, prvi strelac reprezentacije, koji je često nosio traku kada Tadić nije bio na terenu. Ipak, Mitrović je takođe negodovao zbog ostanka Piksija i moguće je da će i on uskoro čuti da više nije starter, što bi moglo dovesti do njegovog povlačenja iz tima.

Sergej Milinković-Savić, koji je nekada bio miljenik navijača, sada se nalazi u nezavidnoj poziciji zbog odlaska u arapski klub i nezadovoljstva zbog tretmana njegovog brata Vanje. Ipak, selektor bi mogao da ga odobrovolji kapitenskom trakom, što bi moglo poboljšati njegov status u timu.

Među mlađim igračima, Dušan Vlahović se izdvaja kao potencijalni kapiten. Sa svojih 24 godine i 30 nastupa za reprezentaciju, Vlahović je viđen kao buduća zvezda tima. Njegova uloga u Juventusu i interesovanje velikih evropskih klubova čine ga idealnim kandidatom za vođu, a kapitenska traka bi mogla biti podsticaj da dodatno unapredi svoju karijeru i postane inspiracija za mlađe generacije.

Naredni period doneće odluku o novom kapitenu, koji će preuzeti odgovornost i povesti Srbiju ka novim izazovima.

Ko će biti novi kapiten reprezentacije Srbije?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
16
5
1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter