0
Evrokupovi

FOTO: Instagram/fkboracbanjaluka

ALBANCI OPET PRIKRIVAJU ISTINU: Analizirali meč Borca i Egnatije, bez pomena sramnih povika „Ubij Srbina“! (VIDEO)

Objavljeno: 18.07.24 u 16:42

Borac je uprkos ovom skandalu uspeo sve da preborodi i prođe dalje

Fudbaleri Borca iz Banja Luke su uspešno preskočili prvu prepreku u kvalifikacijama za Ligu šampiona eliminisavši Egnatiju, šampiona Albanije.

Meč je bio obeležen napetošću i kontroverzama, posebno nakon što su navijači Borca istakli parolu „Kosovo je Srbija“ tokom prvog meča, što je izazvalo želju albanskih igrača da napuste teren. Ipak, zahvaljujući brzoj reakciji glavnog sudije iz Poljske, meč je nastavljen i završen regularno.

U revanšu, Borac je uspeo da se plasira dalje nakon izvođenja penala. Međutim, atmosferu su obeležili sramni povici albanskih navijača koji su skandirali „Ubij Srbina“, što je izazvalo opravdanu osudu.

Uprkos ovim događajima, albanski mediji su uglavnom izbegli da izveštavaju o incidentu. Izuzetak je bio portal „Gazeta Ekspres“ koji je preneo video snimak ovog incidenta, dok su ostali veliki mediji izbegli da se bave tim temama.

Koha Ditore je izvestila da je meč bio privremeno prekinut zbog neprikladnih navijačkih povika, dok su Telegrafi i Koha Jone se fokusirali na rezultat utakmice bez detaljnijeg izveštavanja o incidentu.

Borac iz Banja Luke nastavlja svoj put ka Ligi šampiona, dok incidenti poput ovih podsećaju na potrebu za poštovanjem sportskih vrednosti i tolerancije u fudbalskim navijačkim krugovima.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter