0
Olimpijske igre Pariz 2024
košarkaška reprezentacija Srbije

FOTO: KSS

UVERTIRA ZA MEČ GODINE: Srbija udara na Ameriku u Abu Dabiju!

Objavljeno: 17.07.24 u 08:09

Srbija pred sobom ima najbolji tim sveta

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Australije u prvom pripremnom meču u Abu Dabiju sa 84:73, ali ih ove srede očekuje mnogo veći izazov. Orlovi će sada pokušati da savladaju reprezentaciju Amerike! Ovaj duel će ujedno poslužiti kao uvertira za ono što ćemo gledati na Olimpijskim igrama, jer će se ove dve selekcije sastati i u grupnoj fazi u Lilu.

Iako je Srbija poražena od Australije, selektor Svetislav Pešić bio je zadovoljan igrom svojih izabranika, odlučivši da odmori ključne igrače Bogdana Bogdanovića i Ognjena Dobrića. Pešić je brzo arhivirao poraz od Kengura, jer je pažnju usmerio na predstojeći megdan sa američkim „drim timom“.

Duel između Srbije i Amerike počeće u 18 sati, a cela zemlja će moći da prati utakmicu uživo na TV RTS 1 i Arena sport premium 1. Ovaj susret će biti uvertira za njihovu utakmicu u grupnoj fazi Olimpijskih igara, koja je zakazana za 28. avgust u Lilu.

Selektor Pešić, koji je prošle godine sa Srbijom osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Manili, izrazio je zadovoljstvo igrom svog tima, ali i istakao potrebu za daljim napretkom.

Sve je onako kako smo i očekivali. Mi smo dali energiju, naravno tu su malo i problemi, neki ne mogu da igraju, neki su se povredili u toku utakmice. Naravno, tu se izgubi malo kontinuitet i pre svega u napadu. U odbrani smo dali energiju, bilo je to na nivou kakav je bio na prvoj utakmici sa Francuzima. Sve je to bilo sa nekim sitnim greškama, ali je energija postojala. Moramo da imamo jednu agresiju na ivici faulova… Oni u poslednjoj četvrtini nisu napravili nijedan faul, a igrali su dosta jako i nismo uspeli da mirnije naše napade organizujemo, malo smo možda bili nervozni i umorni zbog velike energije koju smo davali u odbrani jer igramo protiv ekipe koje je odlična u tranizciji. Trpe noge, noge se umore, košarka jeste i šut i pas i dribling, ali za to moraš da imaš sveže noge. Mi smo tu malo slabiji u napadu, naš sistem je da moramo da igramo malo preciznije – rekao je selektor koji je sa Srbijom prošle godine osvojio srebro na Svetskom prvenstvu u Manili.

Poznavaoci Pešićevog pristupa znaju da on svakoj utakmici prilazi isto, bez obzira na ime protivnika.

Ništa, sve isto protiv Amerike, ista utakmica kao i u utorak. Ništa se tu ne menja, mi se pripremamo, mi ne gledamo da li je Australija ili Amerika, sve je to isto. Ne može da se dobije svaka utakmica, to ne postoji u vrhunskom sportu, ali od svake utakmice u pripremnom periodu može puno da se dobije i nauči.

Jedina briga za Pešića je povreda Vanje Marinkovića, koji je utakmicu protiv Australije završio ranije zbog bolova u kuku. Njegovo učešće na Olimpijskim igrama je još uvek neizvesno.

Podsetimo, Nikola Jović i Dejan Davidovac nisu otputovali u Abu Dabi zbog povreda. Jović trenira individualno nakon skidanja čizme sa noge, dok Davidovac ide na terapije u Beogradu zbog povrede kuka.

Nakon meča u Emiratima, Orlovi se vraćaju u Beograd, gde će 21. jula igrati protiv Japana u Areni, a potom i 22. jula protiv Grčke na istom mestu.

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter