0
Košarka
Goran Dragić

FOTO: Starsport

SRBIN ILI SLOVENAC? Goran Dragić se oglasio i otklonio svaku dilemu o svojoj nacionalnoj pripadnosti! (VIDEO)

Objavljeno: 17.07.24 u 12:43

Dragić je rekao šta misli o ovom pitanju

Goran Dragić, proslavljeni slovenački košarkaš, izazvao je buru u Sloveniji svojim nedavnim komentarom. U intervjuu je izjavio da se identifikuje kao Slovenac i Srbin, što je izazvalo podeljena mišljenja u zemlji u kojoj je odrastao. Dragić je ponovio svoje reči i bez ustručavanja rekao da ne vidi ništa sporno u tome.

Na pitanje voditeljke koja je smatrala da u Dragićevoj izjavi nema ničeg kontradiktornog, Dragić je odgovorio:

Ni meni. To ne znači da mi se sada Srbija odjednom sviđa i da ću da igram za Srbiju – rekao je Dragić u jednoj emisiji na „N1 Slovenija“.

Ne, moja država je Slovenija, ja sam tu odrastao i Slovenija mi je sve dala – dodao je dugogodišnji reprezentativac Slovenije sa kojom je 2017. postao šampion Evrope sa Slovenijom.

Dragić je svoju profesionalnu karijeru započeo 2004. godine u dresu Geoplin Slovana sa samo 18 godina. Nakon toga je igrao za Mursiju i Olimpiju, pre nego što je 2008. godine prešao u NBA ligu kao 45. pik na draftu. Tokom svoje karijere u Americi, stekao je reputaciju jednog od najboljih organizatora igre, igrajući za Finiks, Hjuston, Majami, Toronto, Bruklin, Čikago i Milvoki. Godine 2018. bio je učesnik Ol-stara.

Goran Dragić je rođen u Ljubljani 1986. godine. Njegov otac Marinko je Srbin iz Zvornika, dok mu je majka Slovenka. Njegov brat Zoran takođe je izgradio respektabilnu košarkašku karijeru.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter