1
ATP
Novak Đoković

FOTO: Printscreen/X

ON JE VEĆ PRECRTAO NOVAKA: „Đoković nikad više neće pobediti Sinera i Alkaraza!“

Objavljeno: 17.07.24 u 08:24

Novak nije uspeo da se dokopa 25. grend slem trofeja

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je neverovatan uspeh samo mesec dana nakon operacije kolena, plasiravši se u finale Vimbldona. U finalu ga je porazio mladi španski teniser Karlos Alkaraz sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2, 7:6. Uprkos sjajnom povratku na teren, Đoković se suočio sa kritikama.

Iako je Đoković ušao u zrelije godine i bio slabiji protiv Alkaraza, njegovi rezultati i borbenost na terenu protiv mlađih protivnika ne mogu se osporiti. Međutim, legendarni teniser Adrijano Panata izneo je oštre kritike na račun Novakovog izdanja na Vimbldonu.

Panata, nekadašnji osvajač Rolan Garosa, nije bio impresioniran Đokovićevom igrom.

Đoković je došao do finala tako što je pobedio Runea, koji je u stvari pobedio sam sebe. A, moram da priznam da me prevario nivoom igre protiv Muzetija. Ipak, protiv Alkarasa se videla velika razlika – rekao je Panata za „Korijere delo Sport“, pre nego je nastavio.

Panata je dodatno izrazio sumnju u Đokovićevu buduću dominaciju protiv mlađih tenisera.

Karlos je odavno pokazao da je veoma jak teniser. Što se mene tiče, on i Siner su izjednačeni na prvom mestu. Meni nije najjasnija logika da se za prvo mesto gledaju rezultati iz poslednjih godinu dana. A, što se tiče Đokovića, mislim da nikada više neće pobediti ni Alkarasa ni Sinera – istakao je Panata.

Podsećamo, Adrijano Panata ima 74 godine i osvojio je 10 titula u svojoj karijeri, a najveći uspeh mu je osvajanje Rolan Garosa 1976. godine.

1
7
1 Komentara
  1. Do trećeg seta ni Carlos ni Nole nisu pokazali ništa od tenisa. Maltene svaki poen je bio neiznuđena greška, a nole ih je imao bezbroj. Em mu nije išao servis, em je sumanuto izlazio na mrežu, em je uvek davao iste lopte Carlosu i ovaj ga je čitao sa lakoćom. Nije Nole izgubio ni zbog kolena, ni zato što je Carlos igrao na visokom nivou, već zato što je imao problem sam sa sobom a nema adekvatan tim da mu ukaže na to. Umesto vatre, dobili smo dim, niti je bilo žara u njemu, niti je bilo tenisa u prva dva seta. Nije ni Nole ništa specijalno uradio kada je Carlos trebao da potvrdi brejk za pobedu, već je Carlos greškama poklonio Noletu taj gem. Sve u svemu, besmisleno sve što je dotični izgovorio.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter