0
Fudbal
fudbalska reprezentacija Argentine

FOTO: X/@Argentina

SUDAR DVE NAJBOLJE REPREZENTACIJE SVETA: Očekuje nas duel Argentine i Španije!

Objavljeno: 16.07.24 u 23:43

Utakmica koju svi željno iščekujemo

Utakmica između Argentine i Španije biće održana u Južnoj Americi, ali tačan datum još nije potvrđen. Prema argentinskim izvorima, planirano je da se igra u junu ili julu 2025. godine. Ovaj meč predstavlja nastavak saradnje između Evropske fudbalske asocijacije UEFA i južnoameričkog CONMEBOL-a. 

Poslednji susret ovakvog tipa održan je u junu 2022. godine, kada je tadašnji evropski šampion, Italija, igrao protiv južnoameričkog šampiona, Argentine. Ta utakmica, odigrana u Londonu, završila je pobedom Argentine rezultatom 3:0.

Predstojeći meč bi trebalo da se održi u Južnoj Americi, čime bi postao četvrti susret ove vrste. Prvi ovakav duel održan je 1985. godine kada je Francuska u Parizu pobedila Urugvaj sa 2:0. Drugi je bio 1993. godine, kada je Argentina pobedila Dansku na penale nakon što je meč u Mar del Plati završen rezultatom 1:1.

2
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter