0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Španije

FOTO: X/@SEFutbol

ŠPANCI ZARADILI BOGATSTVO: Srbija dobila samo „mrvice“ od učešća na EURU!

Objavljeno: 16.07.24 u 10:57

Srbija se nije mnogo ovajdila od UEFA

Fudbalska groznica je dostigla vrhunac u Berlinu gde je Španija trijumfovala nad Engleskom rezultatom 2:1 na Olimpijskom stadionu, osvajajući tako četvrti put titulu prvaka Evrope.

Španci su ne samo podigli pehar već i bankovni račun, osvojivši impresivnih 28,5 miliona evra kao nagradu za svoj perfektan turnir. UEFA je nagrađivala svaki uspeh, a Španija je svoj put do zlata krunisala sa sedam uzastopnih pobeda, maksimalno iskoristivši pravila nagradnog fonda.

Ukupan nagradni fond za EURO iznosio je 331 milion evra, sa svakom ekipom koja je učestvovala zarađujući početnih 9,25 miliona evra. Pobeda na utakmicama donosila je dodatni milion evra, dok je svaki bod vredeo pola miliona. Samo ulazak u nokaut fazu vredeo je 1,5 miliona evra, dok je napredovanje kroz četvrtfinale i polufinale dodatno popunjavalo bankovne račune.

Finalna pobeda donela je Španiji dodatnih osam miliona evra, dok je Engleska za svoje učešće u finalu zaradila pet miliona.

Za Srbiju, turnir je bio kraći nego što su navijači nadali, završivši grupnu fazu sa dva osvojena boda. Ipak, računica je jasna – Srbija je zaradila impresivnih 10.250.000 evra tokom svog boravka u Nemačkoj, obezbeđujući značajan prihod za dalji razvoj fudbala u zemlji.

6
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter