0
EURO 2024
Rodri

FOTO: Printscreen/X

„KOSOVO JE SRBIJA“, ALI NA ŠPANSKI NAČIN: Rodri oduševio svoj narod političkom parolom koja bi mogla da mu napravi problem u Engleskoj! (VIDEO)

Objavljeno: 16.07.24 u 09:34

Rodri povicima na proslavi oduševio naciju

Rodri, najbolji fudbaler Evropskog prvenstva, izazvao je međunarodni incident tokom proslave titule u Madridu. Tokom slavlja, 28-godišnji Rodri pevao je pesmu „Gibraltar je španski“, što je podstaklo dugogodišnji spor između Španije i Velike Britanije.

Nešto što bi moglo da se poredi sa srpskom parolom „Kosovo je Srbija“, što jasno govori da je Rodri veliki španski patriota koji ne pravi podele među svojim zemljacima, kao što je to bio slučaj sa igračima Barselone (Katalonija) ili igračima Atletik Bilbaa i Real Sosijedada (Baskija) u prošlosti.

Gibraltar, britansko poluostrvo sa 33.000 stanovnika na jugu Pirinejskog poluostrva, predmet je sporova između Londona i Madrida decenijama unazad. Tokom proslave u ponedeljak uveče, Rodri je pevao „Gibraltar je španski, Gibraltar je španski…“, dok su ga okupljeni navijači sve više pratili.

Španska javna televizija (RTVE) izvestila je da su tokom slavlja i drugi igrači pevali pesme o „španskom Gibraltaru“, što je izazvalo direktnu provokaciju Britanaca, posebno Engleza, koje je Španija porazila u finalu EURA u Berlinu. Neki engleski mediji opisali su ovaj trenutak kao „neukusan“.

Tokom proslave, Alvaro Morata je podsetio Rodrija da igra u Engleskoj, na šta je Rodri odgovorio: „Briga me“. Korisnici društvenih mreža, posebno na navijačkim profilima Mančester sitija, za koji Rodri igra, uglavnom su negativno reagovali na njegovu izjavu. Komentari kao što su „Biće deportovan“, „Kakav način da se završi pobednički niz“, i „Ako mu je toliko stalo, zašto je u Engleskoj?“ preplavili su mrežu „X“, uz prognoze da će možda napustiti klub.

Rodri igra za Mančester siti od 2019. godine i ima ugovor do 2027. godine. Za klub je odigrao više od 250 utakmica, osvojio četiri Premijer lige i jednu Ligu šampiona.

Na trgu Plasa de Sibeles u Madridu, desetine hiljada navijača proslavljale su osvajanje titule prvaka Evrope zajedno sa igračima. Španski selektor Luis de la Fuente izrazio je ponos na svoj tim i pozvao na jedinstvo Španaca, uzviknuvši: „Živela Španija!“.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter