0
Fudbal
Zlatna lopta

FOTO: Printscreen/YouTube

KO ĆE OSVOJITI ZLATNU LOPTU? Izašla lista glavnih favorita, prvi put u priči nema ni Ronalda ni Mesija! (FOTO)

Objavljeno: 16.07.24 u 13:12

Zlatna lopta je najprestižnija individualna nagrada u svetu fudbala

Krajem godine će biti proglašen novi osvajač Zlatne lopte, a pred sportskim radnicima je nikad zanimljiviji i napetiji izbor.

Prvi put je situacija da među 10 glavnih kandidata za ovo prestižno priznanje nema ni Kristijana Ronalda ni Lionela Mesija.

Zbog toga bi se moglo reći da je konkurencija mnogo napetija, pre svega jer je dosta igrača zaslužilo da ponese ovo priznanje.

Rodri je navodno prvi kandidat, on je osvojio titulu prvaka Engleske sa Mančester sitijem, kao i EURO sa Španijom, dok je u Ligi šampiona poražen u polufinalu posle penala od Real Madrida.

Drugi na listi je Vinisijus Žunior. Brazilac je postao kao član Reala osvojio novu titulu u Ligi šampiona, kao i prvenstvo Španije, ali je dosta razočarao u nastupu za nacionalni tim koji je eliminisan od Urugvaja u ranom delu nokaut faze Kopa Amerika.

Na trećem mestu je izvanredni Džud Belingem. Englez se pokazao kao najbolji igrač Reala prethodne sezone sa kojim je osvojio gotovo sve, ali nažalost sa Engleskom mu je ponovo malo nedostajalo da se domogne prvenstva Evrope, jer su on i njegovi saigrači poraženi od Španije u finalu.

Možda i najkontroverznije ime na ovoj listi je Dani Karvahal. Ipak, omalenom desnom beku Reala se ništa ne može uzeti za zlo, on je bukvalno sve osvojio što se moglo osvojiti sa Real Madridom i pored toga je sa Španijom postao prvak Evrope, dakle kada je reč o trofejima niko nije bolji od njega, a da je imao tako važnu ulogu.

Pored njih četvorice u konkurenciju su još Lautaro Martinez (Argentina – Inter Milan), Toni Kros (Nemačka – Real Madrid), Kilijan Mbape (Francuska – PSŽ), Hari Kejn (Engleska – Bajern Minhen), Fil Foden (Engleska – Mančester siti) i Niko Vilijams (Španija – Atletik Bilbao).

2
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter