0
Fudbal

(191219) -- LEVERKUSEN, Dec. 19, 2019 (Xinhua) -- Jurgen Klinsmann, head coach of Herta Berlin, reacts prior to a German Bundesliga match between Bayer 04 Leverkusen and Hertha BSC in Leverkusen, Germany, Dec. 18, 2019. (Photo by Joachim Bywaletz/Xinhua)

JIRGEN KLINSMAN JASAN: „Ukinite to pravilo u fudbalu“

Objavljeno: 16.07.24 u 23:59

Klinsman verovatno misli kao većina fudbalske javnosti

Jirgen Klinsman, legendarni nemački fudbaler i bivši selektor „pancera,“ zalaže se za ukidanje pravila o pet izmena. Nemački trener, koji je do nedavno vodio reprezentaciju Južne Koreje, smatra da bi pravilo uvedeno tokom pandemije koronavirusa trebalo ukinuti.

Pravilo koje omogućava timovima da naprave pet izmena tokom utakmice uvedeno je kako bi se smanjilo opterećenje igrača, ali Klinsmann veruje da sada nema razloga za njegovo održavanje.

On smatra da ovo pravilo može negativno uticati na trenere.

Garet Sautgejt je rekao da je planirao da zameni Belingema nedugo pre nego što je Mikel Ojarzabal postigao pobedonosni gol u finalu Euro. Sad je problem za trenere što sa pet dozvoljenih rezervi uvek mislite da možete da ubacite sveže noge. Ali mislim da čak i ako igrač ima ‘umorne’ noge još uvek može apsolutno da napravi razliku na terenu – kaže Klinsman.

Klinsman veruje da bi se trebalo vratiti na stara pravila.

Mrzim to, jer želim da se Belingem izbori sa umorom. Ako imate pravi stav, vi to možete. Imate umorne noge, ali i dalje možete da napravite razliku. Pitajte igrača posle 70. minuta, ‘jesi li umoran?’ Siguran sam da jeste, ali to postaje lako opravdanje zbog pravila o pet izmena. To je kovid pravilo, a kovid je gotov. Vratio bih se na tri zamene i timove od 23 igrača za velika takmičenja. Razumem da je pravilo bilo neophodno pre tri godine, ali kovid je gotov zaključio je Klinsman.

6
3
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter