0
EURO 2024
fudbalska reprezentacija Španije

FOTO: X/@SEFutbol

DOMINACIJA ŠPANACA: UEFA objavila idealnu postavu Evropskog prvenstva! (FOTO)

Objavljeno: 16.07.24 u 15:55

Španija je najbolja i po ovome

Nedavno je završeno još jedno Evropsko prvenstvo u fudbalu, a titulu je odnela reprezentacija Španije. U dramatičnom finalu, Španija je savladala Englesku rezultatom 2:1, čime su osvojili svoju četvrtu titulu prvaka Starog kontinenta, postavši rekorderi po broju osvojenih titula.

Vođena sjajnim mladim talentima kao što su Lamin Jamal i Niko Vilijams, Španija je dominirala turnirom. Njihova impresivna igra donela im je veliki uspeh, dok je Rodri poneo epitet najboljeg igrača turnira, našavši se takođe u najboljem timu šampionata. Pored Rodrija, u idealnom timu su se našli i Španci Fabijan Ruiz, Mark Kukurelja i Dani Olmo.

Iako je Francuska završila takmičenje u polufinalu, imala je dva predstavnika u idealnom timu: Vilijama Salibu i Majka Menjana.

Nemačka je imala jednog predstavnika, Džamala Musijalu, dok je Švajcarsku predstavljao Manuel Akanđi. Finalista Engleska je imala Kajla Vokera u najboljem timu šampionata.

Ovo Evropsko prvenstvo će ostati upamćeno po sjajnoj igri mladih talenata i uzbudljivim mečevima, ali najviše po četvrtoj tituli Španije koja je učvrstila svoju dominaciju u evropskom fudbalu.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter